Teknoloji

Twitter'ın yeni güncellemesi kullanıcıları çileden çıkarttı

Haber 7 - Yeni güncelleme ile 'Bağlantıyı Kopyala' ve 'Yer İşaretlerine Ekle' seçeneklerinin yerinin değiştirilmesi sonrası Twitter'a tepki yağdı.

Twitter'ın yeni güncellemesi kullanıcıları çileden çıkarttı
15-06-2022 14:32
Google News

Kullanıcılar bir Tweet'in sağ alt köşesindeki paylaş düğmesine dokunduğunda, sırasıyla 'Bağlantıyı Kopyala', 'Yer İşaretlerine ekle" ve "Şununla paylaş" seçeneği ile karşılaşıyordu. Ancak Twitter yeni güncellemesi ile Bağlantıyı Kopyala ve Yer İşaretlerine ekle butonlarının yerini değiştirdi. Durumu fark etmeyen birçok kullanıcı bu güncelleme sonrası yanlışlıkla yer imlerine eklenen Tweetleri tek tek silmek zorunda kaldı.

Twitter, son zamanlarda beğeni rengini kırmızıdan pembe renge dönüştürerek ve Tweet'lerin ve yanıtların bir kullanıcının profil sayfasında nasıl görüneceğini ayarlayabilme seçeneğini kullanıcılara sunarak bazı küçük değişiklikleri kullanıcıların beğenisine sundu. Ancak birçok kullanıcı 'Bağlantıyı Kopyala' ve 'Yer İşareti' düğmelerinin sırasının değiştiğini fark edemedi.

Bu güncelleme sonrası Tweet bağlantısını kopyaladığını sanan birçok kullanıcı aslında Tweetleri yer imlerine ekledi. Sonradan bu durumu fark eden kullanıcılar yer imlerine eklenen Tweet'i kaldırmanın pratik olmamasından dolayı bu Tweetler'i tek tek yer imlerinden silmek zorundu kaldı. Bu güncellemeye birçok Twitter kullanıcısı sert tepki gösterdi.

 

TWİTTER GÜNCELLEMEYİ GERİ ALDI

Twitter, kullanıcıların sert tepkisi üzerine kimselere duyurmadan bu güncellemesinden vazgeçti. Twitter'a giren kullanıcılar bu iki seçeneğin eski yerlerine geri döndüğünü görebilirler.