Dünya

Ukrayna’nın Kursk saldırısında 2’si ağır 13 kişi yaralandı

Rusya’nın Kursk bölgesi Vali Vekili Alexei Smirnov, dün gece Ukrayna’nın düzenlediği füze saldırısında, füzelerden birinin çok katlı binaya isabet ettiğini ve 2’sinin durumu ağır, 13 kişinin yaralandığını belirtti.

Ukrayna’nın Kursk saldırısında 2’si ağır 13 kişi yaralandı
11-08-2024 17:37
Google News
ESHA HABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

Kursk Vali Vekili Smirnov, yaptığı açıklamada, “Tüm operasyonel hizmetler, düşürülen bir Ukrayna füzesinin enkazının Kursk'taki çok katlı bir binaya düştüğü bölgede çalışmaktadır. Ne yazık ki, Ukraynalı teröristlerin saldırısı nedeniyle şu ana kadar 13 kişi yaralandı, bunlardan 2'sinin durumu ağır. Bölgede çok sayıda ambulans ekibi çalışmaktadır.

Talimatım üzerine yardımcım Andrei Belostotsky, Sağlık Bakan Yardımcısı Ekaterina Pismennaya ve Kursk Belediye Başkanı Igor Kutsak oraya gittiler. Durum elverir elvermez evde tam bir inceleme yapılacaktır” dedi.

EMERCOM’DAN 80 TON İNSANİ YARDIM

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı (EMERCOM), Ukrayna’nın saldırıları sonrası Kursk bölgesine çadır, battaniye, yatak, mobil güç kaynakları, hijyen ekipmanları, mobilya, içme suyu, gıda ve diğer malzemeleri içeren 80 tonluk yardım yapıldığını duyurdu.

Açıklamada, “İnsani yardım kargoları ajansın konvoylarıyla ülkenin dört bir yanından bölgeye ulaşıyor. Operasyonel merkez, bölgesel yetkililer, kamu kuruluşları ve gönüllülerle işbirliği içinde halka insani yardım dağıtıyor” denildi.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ