Gündem

Ünlü oyuncudan dikkat çeken Gazze çıkışı!

Gazze'de yaşanan zulümle ilgili konuşan Oyuncu Bekir Aksoy, ‘'Bana göre ‘Biz buna karışmayalım, uzak duralım, bizim meselemiz değildir' cümlelerini kullanmak insanlığı satmaktan başka bir şey değildir.' dedi.

Ünlü oyuncudan dikkat çeken Gazze çıkışı!
30-09-2024 18:18
Google News

İsrail'in Gazze'de başlattığı katliam birinci yılına girerken öldürülen sivillerin sayısı 40 binin üzerine çıktı. Dünyanın gözlerini kapattığı zulüm için Oyuncu Bekir Aksoy katıldığı canlı yayında dikkat çeken sözler sarf etti. Esra Elönü'nün sunduğu Arafta Sorular programına konuk olan oyuncu Bekir Aksoy, İsrail'in soykırımı için ''Bana göre 'Biz buna karışmayalım, uzak duralım, bizim meselemiz değildir' cümlelerini kullanmak insanlığı satmaktan başka bir şey değildir.'' ifadelerini kullandı. 

"İNSANLIĞINI SATMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR"

Türkiye'nin Gazze konusunda kendi duruşunun olması gerektiğini savunan oyuncu Aksoy, "Bana göre 'Biz buna karışmayalım, uzak duralım, bizim meselemiz değildir' cümlelerini kullanmak insanlığı satmaktan başka bir şey değildir. Son derece samimiyetten uzaktır. Türklerin yüzyıllardır duruşu mazlumun yanında durmaktır. Osmanlı'dan gelen duruşun karşılığının öyle olması gerekiyor. İsrail'de bile protestolar var. Biz dinen ve coğrafi olarak bu kadar yakınken nasıl karşı durabiliriz? Aksi söylemleri son derece samimiyetsiz ve zavallıca buluyorum." şeklinde konuştu.

"BU SAVAŞ DEĞİL, SOYKIRIM"

Savaşın erkekler arasında olan bir şey olduğunu ancak İsrail'in Gazze'de kadın ve çocuk öldürmek üzerine bir kurgu yaptığını söyleyen Aksoy, bunun bir savaş değil, soykırım olduğunun altını çizdi.

Oyuncu Bekir Aksoy sözlerini şu şekilde sürdürdü;

'Gazze benim meselem değil' dediğin anda bir gün senin meselen olduğunda ya da karşına çıktığında başkaları da 'Bu benim meselem değil' diyecektir. Çünkü gerçekten çok ciddi bir sorun, soykırımın ötesinde bir şey var. Savaş genelde bildiğimiz kadarıyla erkekler arasında olabilecek bir şeydir. Evet, kadınlar da bir şekilde cephede olurlar ama özellikle kadın ve çocuk öldürmek üzerine kurgulanmış bir savaş bence savaş değildir, zaten soykırımdır. Çünkü orada binlerce çocuk, binlerce kadın öldürülüyor ve aslında bir nesil yok edilmek isteniyor. O yüzden bizim meselemiz olmaz mı? Tam tersi odağında olması gereken kişiler özellikle bizim işimizi yapan insanlar; gazeteciler, sanatçılar ve tabii ki siyasiler. Dünyanın neresinde savaş olursa olsun bizler olmak zorundayız. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın içinde de olmak zorundayız.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray719+15
2Fenerbahçe716+11
3Samsunspor715+5
4Beşiktaş513+7
5Başakşehir FK613+5
6Eyüpspor712+4
7Göztepe69+4
8Bodrum FK79-2
9Alanyaspor79-2
10Trabzonspor68+1
11Konyaspor78-2
12Sivasspor78-2
13Antalyaspor78-5
14Kasımpaşa77-2
15Gaziantep FK64-4
16Çaykur Rizespor74-12
17Kayserispor53-4
18Hatayspor62-6
19Adana Demirspor71-11
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ