Gündem

Ürperten iki kelime: "Daha ölmemiş" diyen 15 yaşındaki zanlı tutuklandı

'Daha ölmemiş...' Bu sözleri 15 yaşındaki R.A.'nın Narin cinayetinin bir numaralı şüphelisi Salim Güran'a söylediği kesinleşti. Serbest bırakılan R.A. yeniden gözaltına alınarak 'cinayete iştirak' suçlamasıyla tutuklandı.

Ürperten iki kelime:
15-09-2024 07:42
Google News

Baba Arif Güran'dan çarpıcı açıklama: Narin 80 bin TL için mi öldürüldü?

GALERİNİN DEVAMI <p>Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin'in <a href=babası Arif Güran, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Baba Güran kızının 80 bin TL için öldürüldüğünü düşündüğünü söyledi.

"><p>Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 <a href=Ağustos günü kaybolan ve 8 Eylül'de cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında küçük kızın annesi, babası ve yakınlarının da bulunduğu 22 şüpheli gözaltına alındı.

"><p>Soruşturma kapsamında gözaltına <a href=alınan Narin'in annesi, babası, ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası Salim Güran'ın eşinin de bulunduğu 22 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

"><p>Adliyeye sevkedilen ve aralarında annesi, abisi, <a href=amcasının da olduğu 8 kişi tutuklandı.

"><p>Babası Arif Güran ise <a href=serbest bırakıldı.

"><p>Arif Güran, CNN Türk'te Fulya Öztürk'ün moderatörlüğünü yaptığı Akıl Çemberi programında konuştu.</p><p> </p><p>Arif Güran'ın açıklamaları şöyle:</p><p> </p><p>Türkiye kızıma sahip çıktı. Allah hepsinden razı olsun. Başta Devletimiz gereken her şeyi yapmıştır ve yapmaya devam ediyor. Kim aramışsa benim söylediğim budur. Aynı bu şekilde çalışmalar devam ediyor.

"><p>İnşallah katil kim <a href=ortaya çıkacak. Allah razı olsun bir acılı baba için ne gerekiyorsa jandarma onu yaptı. Bu bir soruşturma ve devlet sonuna kadar götürecek.

"><p>Kim <a href=suçlu kim değil göreceğiz. Ben de sizin kadar biliyorum. Ben ifademe başvurduklarında söylediklerimi söylüyorum yine.

"><p><strong>'NE GEREKİYORSA YAPIYORUM'</strong></p><p>Ben çocuklarımın içinde Narin'i farklı görürdüm. Diğerleri bir <a href=şey istediğinde yok derdim ama Narin'e diyemezdim. Ben kızım bunu hak etmedi. Neden, niçin bunu hiçbir çocuk hak etmez. Benim Narinim de hak etmez.

"><p>Narin'den <a href=önce Tülin'im vardı. Bazı insanların bir şey yapacak gücü yok. Rahatsızdı. Ben sorumsuz bir baba değilim. Çocuklarım için ne gerekiyorsa yapıyorum. Bunun arkasını bırakmayacağım.

"><p><strong>'YÜZLERCE MEZAR VAR'</strong></p><p>Köylerde isimsiz <a href=yüzlerce mezar var. Sorulduğunda zaten kendimden geçmiştim. Orada benim kızımın sadece mezar taşı değil birçok mezarın taşı yok. Köylerde mezarlıklar böyle. Büyükşehirlerdeki gibi değil. Bunu kızımıza bir şey yapmışız buna mı getiriliyorlar anlamıyorum ki.

"><p><strong>'NEVZAT HER AKŞAM EVİME GELİYOR ELİ BİLE TİTREMİYORDU'</strong></p><p>Ben artık <a href=böyle düşünüyorum. Yüzüme bakan bir insan bunu yapıyorsa, bunu da beklerim. Bir baba olarak Narin'e ne olduğunu bilsem ben yaşamam. Olay olduktan sonra Nevzat her akşam bu evime geliyor, eli bile titremiyor, yanımda oturuyordu.

"><p><strong>'80 BİN TL İÇİN ÖLDÜRDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORUM'</strong></p><p>Niye kızımın <a href=yerini biliği halde söylemiyor da devlet bulduktan sonra söylüyor. Ben artık Nevzat Bahtiyar'ın kızımı 80 bin TL için öldürdüğünü düşünüyorum.

"><p>Bir insan benim gözümün içine bakıp hiçbir şey olmamış gibi <a href=sigara sarıp beni teselli ediyorsa, hiçbir şüphe duymadığım insan çıkıyorsa ben şüphelenirim. Başkası bile sana verse ben polisi arardım, jandarmayı aradım, AFAD'ı arardım.

"><p>80 bin olayı, Nevzat B.'nin <a href=bize verdiği arabayı biz galericiye sattık. O da bizim arkadaşımızdı. 2 yıl önce oldu bu olay. Bu süre içerisinde araba kaza geçirdi. Mahkemesi de devam ediyor, belgelerini çıkartabilirsiniz. Bu süre içerisinde kaza yapan kişi örfi bir anlaşma ile Diyarbakır'dak galericinin yanına gitti, beni çağırdılar. Dediler ki biz örfi anlaşalım, mahkeme uzun sürecek, ben de davadan vazgeçeceğim. Bana verdiğiniz para ile ben davadan vazgeçeceğim. Kendi aramızda yaptın anlaşmayı hepimiz de imza attık.

Biz biraz süre istedik birkaç ay şu an müsait değiliz diye. Bu araba Nevzat Bahtiyar'ın arabası. Ben de abimi, bu işten anlayan arkadaşları aradık. İlk önce kendini parçaladı ben vermem diye. Ben ev yaptırıyorum dedim. Ben de iki abimizi çağırdım ortada bir haksızlık var bu haksızlık niye bana geliyor. Araç benim aracım değil ki Nevzat'ın. Nevzat'a dediler ki sen haksızsın 45 sen vereceksin, 30 Arif verecek, 10 da muhtar versin. Ben de dedim sizi ben getirdim ne dediyseniz o. Bu olayı biz kapattık sanıyorduk demek ki kapatmamışız."

"><p>Biz biraz süre istedik birkaç ay şu an müsait değiliz diye. Bu araba Nevzat Bahtiyar'ın arabası. Ben de abimi, bu işten anlayan arkadaşları aradık. İlk önce kendini parçaladı ben vermem diye. Ben ev yaptırıyorum dedim. Ben de iki abimizi çağırdım ortada bir haksızlık var bu haksızlık niye bana geliyor. Araç benim aracım değil ki Nevzat'ın. Nevzat'a dediler ki sen haksızsın 45 sen vereceksin, 30 Arif verecek, 10 da muhtar versin. Ben de dedim sizi ben getirdim ne dediyseniz o. Bu olayı biz kapattık sanıyorduk demek ki kapatmamışız.

">

Son dakika haberi: R.A, Salim Güran'ın işçisi. Önce serbest bırakıldı. Önceki gece yeniden gözaltına alındı. Mahkeme kasten öldürme suçuna iştirakten tutukladı. Narin'in annesi, abisi ve cesedi saklayan Nevzat Bahtiyar da "cinayete iştirak"ten tutuklanmıştı. R.A. ile bu suçlamadan tutuklananların sayısı 4'e çıktı. Tutuklama gerekçesine rağmen R.A.'nın cinayetteki rolü netleşmedi. 

Hürriyet gazetesinden Musa Kesler'in haberine göre, R.A. telefonda Salim Güran'a "Henüz bende değil, daha ölmemiş" diyor. Bu sözler "Narin, R.A.'ya sağteslim edildi?" sorusuna yol açtı. Savcılar ne demek istediğini sorunca R.A., "Hatırlamıyorum" dedi. Salim Güran ise "Kaçak elektrik almak için alet kullanıyordum. O aleti alması için R.A.'yı aramıştım" dedi. 

Kayıtlara göre R.A. ile Salim Güran, Narin'in kaybolduğu gün 6 kez görüştü. 

AMCAYI SIKIŞTIRAN DELİLLER 

Salim Güran'ın "Narin'in kaybolduğu gün hiç görmedim" dediği Nevzat Bahtiyar ile iki kez aynı yerde bulunduğu anlaşıldı. 

3 SAVCI SORGULADI 

Narin'in amcası Salim Güran'ın önceki gün yeniden ifadesi alındı. 3 savcının sorguladığı Güran, aracından çıkan Narin'in DNA'sı, cesedi saklayan itirafçı Nevzat Bahtiyar ile aynı yerde bulunduğunu gösteren HTS analizlerini bile reddetmeye kalkıştı. Somut delillere "Yanlış" ya da "Yalan" dedi.

ANNENİN DİŞ MODELİ ALINDI 

Narin'in annesi Yüksel Güran dün hastaneye götürülerek ağız ve diş modeli alındı. Elde edilecek veriler Adli Tıp'a gönderilecek. Narin'in abisi Enes Güran'ın kolunda iki ısırık izi bulunmuştu. Isırıklardan biri kendisine ait çıktı. İkinci ısırığın kime ait olduğu belirlenemedi. 

Narin Güran soruşturmasında sıcak gelişme: Örnekler alındı!Narin Güran soruşturmasında sıcak gelişme: Örnekler alındı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika Narin Güran açıklaması! O kişilere çok sert tepkiCumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika Narin Güran açıklaması! O kişilere çok sert tepki

Narin'in kaybolduğu gün kafa karıştıran paylaşım! 'Mesaj neden kaldırıldı?'Narin'in kaybolduğu gün kafa karıştıran paylaşım! 'Mesaj neden kaldırıldı?'

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ