Gündem

Üsküdar'daki villanın kaçak yapılaşmasında 'yerel seçim' ayrıntısı

Çivi dahi çakılamayan alanda İBB’nin basit onarım ruhsatıyla başlayan inşaat çalışmalarıyla ilgili uydu görüntüleri ortaya çıktı. Yerel seçim öncesinde arazide hareketlilik yokken seçim sonrasında imar faaliyetinin şekillendiği belirlendi.

Üsküdar'daki villanın kaçak yapılaşmasında 'yerel seçim' ayrıntısı
23-08-2024 14:22
Google News

HABER7

İstanbul’da Üsküdar ilçesinin tarihi Vaniköy mahallesinde yer alan villada kaçak olduğu belirtilen imar faaliyetleri deşifre oldu. Boğaziçi Öngörünüm bölgesinde bulunan ve Rus işadamı Boris Borisenko’nun üzerine tapulu olan arazideki imar faaliyetleriyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçerek ‘durdurma’ kararı verdi.

İBB’NİN GÖZÜ ÖNÜNDE...

İstanbul Büyüşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahasında bulunan arazi ile ilgili İBB, söz konusu inşaata “basit onarım izin belgesi” verildiğini itiraf etti. İBB’nin açıklamasında, arazide yapı kullanma izin belgesi bulunan 4 bağımsız bölümden oluşan 2 betonarme yapı ve havuz yapısı yer aldığı belirtildi.

Arazideki kaçak yapıların daha önce yıkıldığını, yapı ilgilileri tarafından tamir ve tadilat izni almak amacıyla İBB’ye başvuruda bulunulduğunu, kendilerine basit onarım izin belgesi verildiği kaydedildi. Fakat arazide ahşap ve prefabrik yapıların inşasına başlandığının tespit edildiği ve güçlendirme ruhsatı kapsamında yapılabilecek çalışmalar gerçekleştirildiği aktarıldı.

Boğaz'da inşaat skandalı! Bakanlık harekete geçti... O arsanın sahibi bakın kim çıktıBoğaz'da inşaat skandalı! Bakanlık harekete geçti... İBB'den ilk açıklama

16 Ağustos 2024’te İBB’nin yapı tatil tutanağı düzenleyerek inşaatı mühürlediği ve faaliyetten men ettiği, ayrıca konu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.