Gündem

'Vatandaşlarımızın yanında durmaya devam edeceğiz'

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren geçtiğimiz günlerde Avusturya'nın başkenti Viyana'da saldırıya uğrayan Türk gençleri için sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

'Vatandaşlarımızın yanında durmaya devam edeceğiz'
29-07-2024 20:18
29-07-2024 20:21
Google News

Esha Haber Güncel Gündem Sondakika Haberleri

Avusturya'nın başkenti Viyana'da son günlerde maskeli grupların Türk gençlerine saldırma olayları vatandaşlar arasında büyük endişeye yol açıyor. Son olarak 18 yaşındaki Enes Erbaş ve 20 yaşındaki Onur Börekçi yüzleri maskeli kimliği belirsiz kişiler tarafından demir çubuklu ve bıçaklı saldırıya uğradı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren Viyana'da saldırıya uğrayan Türk gençleri Enes ve Onur için sosyal medya hesabından Türkçe ve Almanca olarak açıklamalarda bulundu.

IRKÇI SALDIRILARIN TAKİPÇİSİYİZ

Gençlere ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini ileten Eren, Avusturya makamlarını acil önlemler almaya davet etti. Saldırıların takipçisi olacaklarını ifade eden Eren şunları kaydetti: “Geçtiğimiz günlerde Viyana'da kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğrayan Enes ve Onur kardeşlerime ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Avusturyalı yetkililerden bu gibi Türk düşmanlığı kokan saldırılara karşı acil ve etkili önlemler almalarını bekliyoruz. YTB olarak bu kabul edilemez ırkçı saldırıların takipçisiyiz ve vatandaşlarımızın yanında durmaya devam edeceğiz.”

eshahaber.com.tr


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ