Dünya

Ve sonunda kabul ettiler: İsrail'den Haniye itirafı

Amerikan Washington Post (WP) gazetesinin, Beyaz Saray kaynaklarından aldığı bilgiye göre; İsrail, Haniye'nin öldürülmesinin hemen ardından ABD'yi suikastın arkasında kendilerinin olduğu konusunda bilgilendirdi.

Ve sonunda kabul ettiler: İsrail'den Haniye itirafı
07-08-2024 09:18
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

Amerikan Washington Post (WP) gazetesi, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin suikaste uğramasına dair önemli bir haber yayımladı.

Tüm oklar İsrail'i işaret etse de Tel Aviv yönetimi Haniye suikastini kendilerinin düzenlediğine ya da düzenlemediğine ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.

ABD'YE "BİZ ÖLDÜRDÜK" İTİRAFI

WP'nin Beyaz Saray kaynaklarından aldığı bilgiye göre; İsrail, Haniye'nin öldürülmesinin hemen ardından ABD'yi suikastın arkasında kendilerinin olduğu konusunda bilgilendirdi.

BIDEN YÖNETİMİ ÖFKELENDİ

Bilgilendirmeden sonra Biden yönetimi, Haniye'nin öldürülmesine sinirlenerek, bunun Gazze'de ateşkes için aylardır devam eden müzakereleri mahvedeceği endişesine kapıldı.

Amerikalı yetkililerin, hem Haniye hem de Fuad Şükür suikastlerinden kendilerine haber verilmemesinden dolayı öfkelendiği belirtilirken, geçen hafta ABD Başkanı Joe Biden'la İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında yapılan telefon görüşmesinin bu sebeplerden ötürü "oldukça gergin" geçtiği aktarıldı.

Haniye suikastine dünyadan tepkiler: ABD ve Avrupa'dan açıklama, İran'dan intikam yeminiHaniye suikastine dünyadan tepkiler: ABD ve Avrupa'dan açıklama, İran'dan intikam yemini

Haniye suikasti sonrası Biden'dan ilk açıklamaHaniye suikasti sonrası Biden'dan ilk açıklama

Haniye'nin ölümünün ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas'ın siyasi liderine suikast düzenleneceğine dair haberlerinin olmadığını söylemişti.

Başkan Biden ise, Haniye'nin ölümünün olası ateşkesi etkileyebileceğini belirtmişti.

Biden, Netanyahu'ya sert çıktı: Anlaşmayı imzalaBiden, Netanyahu'ya sert çıktı: Anlaşmayı imzala

Biden'la Netanyahu arasındaki telefon görüşmesinin "gergin" geçtiği geçen günlerde basına yansımıştı.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ