Dünya

Venezuela karıştı! Maduro, Musk'a savaş ilan etti! Eşek benzetmesi

Venezuela'da seçimi Maduro kazandı. Muhalefet halkı sokağa çağırırken, Elon Musk 'Elveda diktatör Maduro' dedi. Buna sinirlenen Maduro, Musk'ın ülkesini roketlerle işgal edeceğini söyledi. Ardından Musk, Maduro'yu eşeğe benzetti.

Venezuela karıştı! Maduro, Musk'a savaş ilan etti! Eşek benzetmesi
30-07-2024 07:53
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

Venezuela Ulusal Seçim Konseyi (CNE) Başkanı Elvis Amoroso, devlet başkanlığı seçimini mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kazandığını açıkladı.

Maduro, yüzde 51,20 ile devlet başkanı seçimini 3'üncü kez kazanmayı garantilerken, ülkedeki ekonomik güçlükler protesto ve eylemlere yol açtı.

Venezuela'da seçimi Maduro kazandıVenezuela'da seçimi Maduro kazandı

MUHALEFET HALKI SOKAĞA DÖKTÜ

Muhalefet, seçimlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasında bulundu. Bunun üzerine muahlifler, seçim sonuçlarına tepkisini sokağa çıkarak gösterdi. Çok sayıda protesto ve eylemler gerçekleşti.

MADURO'DAN ELON MUSK'A SAVAŞ İLANI

Öte yandan eski Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in heykeline bir protestocu tarafından saldırıldı. Heykelin yıkılmasıyla birlikte ülke adeta karıştı.

Elon Musk, yıkılan heykelin görüntüsünü X hesabından paylaşarak, "Elveda diktatör Maduro" yorumunu yaptı. Musk, tüm gün boyunca Venezuela'daki gösterilerden videolar paylaşmaya devam etti.

Bunun üzerine Maduro, uzay roketleriyle ülkesini işgal etmek istediği iddiasıyla Elon Musk'a savaş ilan etti.

Adios Dictatora Maduro https://t.co/79saJ8OSp4

— Elon Musk (@elonmusk) July 29, 2024

MUSK, MADURO'YU EŞEĞE BENZETTİ

Musk, Maduro'nun bu açıklamasının video kaydını alıntılayarak, Venezuela Devlet Başkanı'na "eşek" benzetmesi yaptı. Musk bir sonraki paylaşımında ise, "Zavallı eşeği Maduro'yla karşılaştırdığım için özür dilerim. Bu hayvanlar dünyasına hakarettir." ifadelerini kullandı.

Perdón por comparar al pobre burro con Maduro. Es un insulto al mundo animal.

— Elon Musk (@elonmusk) July 29, 2024eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ