Spor

Voleybol Milletler Ligi yarı finali ne zaman?

Haber 7 - Uluslararası Voleybol Federasyonu'nun (FIVB) organize ettiği Voleybol Milletler Ligi'nde yarı final heyecanı yaşıyor. 31 Mayıs'ta başlayan turnuva, Filenin Sultanları için başladığı yerde; yani Başkent Spor Salonu'nda noktalanıyor. Peki, yarı final ve final müsabakala

Voleybol Milletler Ligi yarı finali ne zaman?
14-07-2022 15:32
Google News

Ülke bazında voleybolun en üst turnuvası olarak da bilinen Voleybol Milletler Ligi'nde finaller başladı. Tek maç üzerinden çeyrek final ve yarı final maçları oynayan son 8 takım, VML Kupası'nı ülkelerine götürebilmek için kıyasıya rekabet ediyor. 16 ülkenin yer aldığı grup aşamasını ilk 8 ülke arasında tamamlayan takımlar, Başkent Spor Salonu'nda limitlerini zorluyor. Peki, Voleybol Milletler Ligi yarı finali ve finali ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte, ülkemizdeki voleybol tutkunlarının merakla beklediği finallerin tarihleri...

Sekiz ülkenin başkent Ankara'da mücadele ettiği ve sadece dört takımın yarı finalde yer alacağı bölüm 16 Temmuz Cumartesi günü oynanacak. 13-14 Temmuz tarihlerinde çeyrek final müsabakalarında başarılı olan ekipler yarı finale yükselirken, turnuvanın bu aşamasında kaybeden takımlar Kupaya veya üçüncülük maçına katılamayacak. Buna ek olarak yarı final maçları da tıpkı çeyrek final maçları gibi tek karşılaşma üzerinden değerlendirilecek.

HANGİ KANALDA?

Voleybol Milletler Ligi'nin Türkiye'deki yayıncısı TRT, gerek Türkiye'nin gerekse diğer ülke takımlarının oynadığı maçları ekrana getiriyor. Türkiye A Milli Voleybol Takımımızın karşılaşmaları TRT Spor kanalında yayınlanırken, bazı durumlarda TRT Spor YILDIZ kanalı da tercih edilebiliyor. Uydu dışında internet üzerinden de yayın yapılırken VML'ye dair merak ettiğiniz her şeyi tam zamanında öğrenebilmek için TÜMSPOR'u ziyaret edebilirsiniz.

Voleybol topu

FİNAL VE ÜÇÜNCÜLÜK MAÇI

16 Temmuz'daki yarı final maçlarında rakibine üstünlük kuran iki takım doğrudan finale, başarısız olan iki ekip de üçüncülük maçına çıkacak. FIVB'in resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, final müsabakası 17 Temmuz Pazar günü saat 18.30'da oynanacak. Üçüncülük maçı da finalden hemen önce, saat 15.00'te başlıyor. Her iki karşılaşma Ankara'daki Başkent Spor Salonu'nda organize edilecek.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Voleybol Milletler Ligi'ne ilk olarak Ankara'da başladı. Burada 4 maça çıkan temsilcimiz sadece Çin Halk Cumhuriyeti'ne mağlup oldu. Devam eden süreçte Brezilya'da 2 kez, Kanada'da da 2 kez mağlubiyet yaşadı. Grup aşamasını 5 mağlubiyetle tamamlayan Milliler, 7'nci sırada kalarak finallere katılım hakkı kazandı. Sultanlar, çeyrek final etabında grup aşamasını 8'inci sırada noktalayan Tayland ile salona çıkıyor.