Dünya

Wagner ayaklanması dünya basınında

Rusya'daki Wagner ayaklanması başta ABD basını olmak üzere dünya basınında geniş yankı buldu.

Wagner ayaklanması dünya basınında
24-06-2023 10:32
Google News

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında aktif rol üstlenen Rus paralı asker grubu Wagner ile Rus ordusunun yöneticileri arasında ipler koptu.

WAGNER RUS YÖNETİMİNE KARŞI

Rus paralı asker grubu Wagner Kurucusu Yevgeny Prigozhin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'a suçlamalarda bulunarak, "Binlerce Rus askerinin hayatını mahveden ve adamlarımızı yok edenler cezalandırılacak" dedi.

Prigozhin daha önce de mühimmat eksikliğini gündeme taşıyarak, gerekli yardımı almazlarda Bahmut'tan çekileceklerini açıklamıştı. Prigozhin son olarak Rus yönetimini karşısına aldı.

Rusya'daki Wagner ayaklanması başta ABD basını olmak üzere dünya basınında geniş yankı buldu.

The Economist dergisi Prigozhin hakkında bir analiz yayınlayarak "Onu Putin yarattı. Rusya'nın yeni devlet başkanı mı olacak?" sorusunu sordu.

El Cezire ise "Wagner şefi, Rusya'nın üst düzey askeri liderliğini devirme sözü verdi" başlığı ile verdiği haberinde 

"Rusya, Wagner çetesinin lideri Yevgeny Prigozhin'i silahlıçatışma çağrısı yapmakla suçladı." ifadelerine yer verdi.

Haberde Moskova sokaklarının sakin olduğu bilgisine yer verilirken önemli merkezlerde üst düzey güvenlik önlemlerinin alındığı kaydedildi:

“Moskova sokaklarında zırhlı askeri personel araçları görülüyor. Ancak genel olarak, insanlar başkentin şu anda oldukça sakin göründüğünü bildiriyor. Bunun nedeni muhtemelen başkentte güvenlik önlemlerinin artırılmış olması ve en önemli tesislerin tamamının koruma altına alınmış olmasıdır” dedi.

 

 

 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ