Teknoloji

WhatsApp kapanacak mı? WhatsApp kapanıyor mu?

Türkiye’de Instagram ve Roblox’a erişim engeli getirilmesi ardından çevrimiçi mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın kapanıp kapanmayacağı merak ediliyor. Peki, WhatsApp kapanacak mı? WhatsApp kapanıyor mu?

WhatsApp kapanacak mı? WhatsApp kapanıyor mu?
09-08-2024 16:08
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

2014 yılında Facebook’a katılan WhatsApp'ın son günlerde Türkiye’de kapanıp kapanmayacağına dair iddialar sosyal medyada viral oldu. Instagram ve Roblox’a gelen erişim engeli sonrasında akıllara, “WhatsApp kapanacak mı? WhatsApp kapanıyor mu?” soruları geldi.

WHATSAPP KAPANACAK MI?

WhatsApp’ın Türkiye’de kapanacağına dair uyarı ya da bir açıklama bulunmamaktadır.

WHATSAPP HANGİ ÜLKELERDE YASAK?

WhatsApp İran, Kuzey Kore ve Suriye'de yasaktır. Son olarak ise yasaklı olduğu ülkeler listesine Çin eklendi. 

Katar, Mısır, Ürün ve Birleşik Arap Emirlikleri uygulamadaki sesli arama gibi bazı özellikleri kısıtlama kararı aldı.

NELER OLDU?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), katalog suçlara aykırı hareket etmesi nedeniyle 2 Ağustos 2024 erişim engeli kararı aldığı Instagram'la ilgili önemli gelişmeler oldu. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, erişim engeli getirilen Instagram ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz" dedi.

Roblox’a erişim engeli getirildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, çevrimiçi oyun platformu Roblox’un Türkiye’de erişime kapatıldığını açıklamıştı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınmıştı.

Mahkame, Roblox oyununun çocukların istismarına neden olabilecek içerikler barındırdığı gerekçesiyle oyuna erişim engeli getirilme kararını verdi.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ