Teknoloji

WhatsApp mesajların herkes için silinme süresini artırdı

Haber 7 - Meta, bugün yaptığı açıklamada WhatsApp kullanıcılarının artık silmek için bir mesaj gönderdikten sonra bir saat yerine iki günden biraz daha fazla zamanlarının olduğunu duyurdu.

WhatsApp mesajların herkes için silinme süresini artırdı
09-08-2022 10:34
Google News

WhatsApp'ta gruplara veya bir kişiye gönderilen mesaj 2017 yılından bu yana hem sizden hem de karşı taraftan silinebiliyor. Bunun için firma şimdiye kadar yalnızca 1 saat 8 dakika 16 saniyelik bir süre tanıyordu. Ancak Meta tarafından yapılan duyuruda testlerin tamamlandığı ve bu sürenin artık hem Android hem de iOS kullancıları için arttırıldığı açıklandı.

WhatsApp mesajların herkes için silinme süresini yeni güncelleme ile birlikte tam 2 gün 12 saate çıkardı. Yeni güncellemeyi test etmek için mesaj gönderdiğiniz WhatsApp grubunu veya bireysel sohbeti açın. Ardından kurtulmak istediğiniz içeriğe dokunup basılı tutun ve "Sil"i tıklayın. Karşınıza "Herkes için sil" veya "Benden sil"i seçenekleri çıkacaktır. Yeni güncellenen Herkes için sil seçeneğini test edebilirsiniz.

Yine de bir silme çılgınlığına başlamadan önce hatırlatmak fayda var. Yeni güncellemenin çalışması için tüm alıcıların WhatsApp'ın en son sürümüne sahip olması gerekiyor.