Teknoloji

X, ödeme hizmetini başlatmaya hazırlanıyor

X, ABD'de para transferi yapmasına olanak tanıyan lisansları alma konusunda ilerleme kaydediyor. X Payments'a Kuzey Dakota'da bir lisans verildi ve böylece para transferlerinin yapıldığı eyalet sayısı 33'e yükseldi.

X, ödeme hizmetini başlatmaya hazırlanıyor
07-08-2024 09:47
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

 X'in reklam yoluyla para kazanma konusunda zorluklarla karşı karşıya olduğu bir dönemde, ödeme hizmeti, şirketin alternatif bir gelir kaynağı bulma girişimi olarak karşımıza çıkıyor.

X, ödeme sistemi hizmetini başlatmaya hazırlanıyor. Elon Musk, eski adıyla Twitter olarak bilinen sosyal ağ uygulamasını ilk satın aldığında, kullanıcıların X hesaplarında para depolayabilecekleri, diğer kullanıcılara ödeme gönderebilecekleri ve potansiyel olarak yüksek getirili para piyasası hesaplarına erişebilecekleri bir platform olmasını isteğini açıklamıştı.

Yeni bir gelişme, şirketin ödeme hizmetini muhtemelen yakında başlatacağını söylüyor. Şirket, ABD'de para transferi yapmasına olanak tanıyan ödeme kuruluşu lisansları alma konusunda ilerleme kaydediyor.

Geçen hafta, X Payments'a (X'in tamamına sahip olduğu bir yan kuruluş) Kuzey Dakota'da bir lisans verildi ve böylece toplam para transferi yapan eyalet sayısı 33'e yükseldi. Temmuz ayında Alabama, Kaliforniya ve Columbia Bölgesi'nde onaylandı. Diğerleri arasında Illinois, Louisiana, Nebraska, New Mexico, Kuzey Carolina, Ohio, Oregon, Güney Carolina, Tennessee, Utah, Virginia ve Batı Virginia bulunmakta.

X’E “ÖDEMELER” DÜĞMESİ GELİYOR

Uygulama araştırmacısı Nima Owji'nin yakın tarihli bir bulgusuna göre şirket, yer işaretleri sekmesinin altındaki gezinme çubuğuna bir "Ödemeler" düğmesi eklemeye hazırlanıyor.

X'in reklam yoluyla para kazanma konusunda zorluklarla karşı karşıya olduğu bir dönemde ödeme hizmeti, şirketin alternatif bir gelir kaynağı bulma girişimidir. X'in önemli mali kayıplarla sonuçlanan reklamveren boykotu gelirlerinin azalmasına neden olmuştu.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ