Gündem

Yangın felaketi: MSB 13 helikopteriyle sahada!

Son dakika haberi: MSB, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile orman yangınlarını söndürme çalışmalarına 13 helikopter ile destek sağladıklarını belirtti.

Yangın felaketi: MSB 13 helikopteriyle sahada!
17-08-2024 13:43
Google News

İzmir'de yangın felaketi! 3'üncü günde ağır bilanço havadan görüntülendi

GALERİNİN DEVAMI <p>Türkiye yangın felaketiyle <a href=mücadele ediyor.

"><p>Yangının olduğu bölgelere <a href=sevk edilen ekipler hem havadan hem de karadan alevleri kontrol altına almak için mücadele veriyor.

"><p>Yangın bölgelerinde <a href=bulunan ve çalışmalarını sürdüren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sık sık açıklama yapıyor.

"><p>İzmir'in Karşıyaka ilçesi <a href=Yaman Dağı'nda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü.

"><p>3 <a href=gündür devam eden yangında yerleşim yerleri de etkilenirken; 4 uçak, 14 helikopter, 70 kara aracı ve 445 personel alevlere müdahale ediyor.

"><p>Öte yandan yangında 17 ev yandı, 105 ev boşaltıldı ve 44 iş <a href=yeri de tahliye edildi.

"><p>Ekiplerin alevlere müdahalesi sürerken, söndürülen alanlarda soğutma çalışmaları gerçekleştiriliyor.</p><p>Yangının 3’üncü <a href=gününde bölgedeki acı tablo, gün ağarınca ortaya çıktı. Yanan alanlar, dronla havadan görüntülendi.

">

Son dakika orman yangını haberi... Yurdun bazı bölgelerinde çıkan orman yangınlarıyla mücadele havadan ve karadan olmak üzere devam ediyor. 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı son açıklamada, 6 noktada yangınların devam ettiğini söndürme çalışmalarının sürdüğünü kaydetmişti. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; orman yangınlarına 13 helikopter ile destek sağlandığını belirtti. 

"BÜYÜK BİR GAYRETLE DEVAM EDİYORUZ"

MSB'nin paylaşımı şu şekilde;

"İzmir, Manisa, Aydın ve Bolu’da devam eden orman yangınlarını kontrol altına alabilmek için devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları ile koordineli şekilde yangın söndürme çalışmalarına büyük bir gayretle devam ediyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ait; 6 adet helikopter ile İzmir’in Karşıkaya ilçesinin Yamanlar mevkisinde, 2 adet helikopter ile Manisa'nın Gördes ilçesinde, 2 adet helikopter ile Bolu’nun Göynük ilçesinde, 3 adet helikopter ile Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde olmak üzere toplam 13 helikopter ile orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek sağlıyoruz."

İzmir, Manisa, Aydın ve Bolu’da devam eden orman yangınlarını kontrol altına alabilmek için devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları ile koordineli şekilde yangın söndürme çalışmalarına büyük bir gayretle devam ediyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ait;

️6 adet helikopter ile…

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) August 17, 2024#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ