Politika

Yangında kül olmuştu! Erdoğan açılışını yaptı: Borcumuzu ödüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından 2,5 yıl önce yanan ve restorasyona giren Vaniköy Camii'nin açılışında açıklamalarda bulundu.

Yangında kül olmuştu! Erdoğan açılışını yaptı: Borcumuzu ödüyoruz
16-06-2023 15:02
Google News

Tarihi Vaniköy Camii'nde 15 Kasım 2020 tarihinde yaşanan yangın olayının ardından yapılan restorasyon çalışmaları sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından caminin açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Tarihi Vaniköy Cami Üsküdar'ımızın sembol mekanlarından biriydi. 2 buçuk yıl önce çıkan yangında ağır hasar görmüştü.

Buranın komple yıkılarak ranta açılacağını iddia ettiler vicdana ve akla sığmayan şeyler söyleyip her zamanki gibi yalanlarla zihinleri bulandırmaya çalıştılar. Biz bunlara kulak asmadık.

"VEFA BORCUMUZU ÖDÜYORUZ"

İstanbul'un sembol camilerinden olan cami bu bölgenin kalbi konumunda. Padişahların ziyaretgahlarından olmuştur. İstanbulumuzun yeni uğrak yerlerinden biri haline geleceğine inanıyorum. Caminin ilçemize ve İstanbulumuza hayırlı olmasını diliyor, işçisinden mimarına kadar herkese teşekkür ediyorum.

Bu toprakların bize ait olduğunu gösteren tapular, şanlı maziye bağlayan manevi köprülerimizdir. İhya ettiğimiz her bir kültürel mirasımızla geleceğe sarsılmaz bir köprü kuruyor, millet varlığımızı güçlendirmiş oluyoruz. Tarihi binalarla medeniyetimize vefa borcumuzu ödüyoruz.

İşte caminin son hali: