Ekonomi

Yatırımcılar Borsa 30’da üç sektöre yöneldi

Ekonomi - Yatırımcılar son bir ayda BIST 30 Endeksi kapsamındaki otomotiv hisselerinden çıkarken çimento, perakende ve banka hisselerine yöneldi.

Yatırımcılar Borsa 30’da üç sektöre yöneldi
02-08-2024 13:22
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

Borsada BIST 30 Endeksi’nde yatırımcılar son bir ayda otomotiv hisselerinden çıkarken çimento, perakende ve banka hisselerine yöneldi. Son bir ayın verileri takip edildiğinde en fazla düşüş gösteren hisseler arasında otomotiv firmaları öne çıkıyor.

Zeynep Aktaş'ın ekonomim.com'daki analizine göre, Tofaş Otomobil %17,65 düşüşle listenin başında yer alırken, onu %11,57 ile Ford Otosan takip etti. Banka sektöründen Yapı ve Kredi Bankası ise %10,65 geriledi. Öte yandan Doğuş Otomotiv ve Borusan Boru Sanayi değer kaybeden diğer hisseler oldu.

Yatırımcıların bilanço sezonunda hisse değişimlerini artırırken endekste ağırlığı yüksek hisselerde satışlarda bulundukları görüldü. Son bir ayda Türk Hava Yolları, Şişe Cam, İş Bankası, Hektaş ve Koç Holding düşüş kaydeden diğer hisseler arasında yer aldı. Öte yandan, BIST 30 Endeksi’nde son bir ayda en fazla yükselen hisseler çimento, perakende ve banka hisseleri oldu. Oyak Çimento geride kalan bir ayda %26,70 değer kazanırken en fazla yükselen hisse oldu.

Kontrolmatik Teknoloji %26,28 ve Emlak Konut GMYO %19,46 prim yaptı. Bu hisselerin ardından gelen Gübre Fabrikaları, Bim Mağazalar, Enka İnşaat, Petkim, Garanti Bankası, Koza Altın ve Aselsan değer kazanan diğer hisseler olarak listede yer aldı. Mevcut veriler takip edildiğinde yatırımcıların BIST 30 kapsamındaki otomotiv sektöründen çıkış yaparak, daha fazla getiri potansiyeline sahip olduğunu düşündükleri çimento, perakende ve banka hisselerine yöneldikleri görülüyor.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ