Gündem

Yaz Kur'an kursları yine rekor kırdı: Diyanet 2,5 milyon çocuğa Kur'an öğretti

Diyanet'in 1 Temmuz'da başlayan yaz Kur'ân kursları sona erdi. Geçen yıl 2,4 milyon öğrencinin katıldığı kurslarda bu yıl 2,5 milyon kişi eğitim aldı.

Yaz Kur'an kursları yine rekor kırdı: Diyanet 2,5 milyon çocuğa Kur'an öğretti
17-08-2024 16:43
Google News

Yaz tatilinde çocukları bilim, sanat ve Kur'an'ın ışığında eğlenceli ve öğretici deneyimlerle buluşturan yaz Kur'an kurslarında eğitim dönemi sona erdi. Yaz Kur'an kursunda çocuklar, etkinlik ve oyunlar oynarken Kur'an-ı Kerim eğitimi aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği yaz Kur'an kurslarında bu yıl 2,5 milyon öğrenci eğitim gördü. 1 Temmuz’da başlayan kurslar sona erdi ve 107 bin öğretici görev aldı. Geçen yıl 2 milyon 400 bin öğrenciye eğitim verilen kurslarda bu yıl katılım arttı.

BAŞARILI TALEBELERE BİSİKLET ÖDÜLÜ

Yenişafak gazetesinin haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, kursların salt eğitimden öte “eğlenceli etkinliklerle” zenginleştirildiğini belirtti. Akbulut, “Çocuklarımıza nitelikli bir yaz tatili sunduk ve bu süreci öğretici aktivitelerle destekledik. Velilerimize teşekkür ederim,” dedi.

Akbulut, bu yıl öğreticilere yönelik bir “rehber kılavuzu” hazırladıklarını ve çeşitli yaş gruplarına uygun eğitim yöntemleri sunduklarını açıkladı. Ayrıca, başarılı öğrencilere tablet ve bisiklet gibi ödüller verildi. Yatılı kamplarda özgüven geliştirme ve çeşitli sportif etkinlikler düzenlendi.

EĞİTİM SAATİ ARTTI

Geçen yıl günlük üç saat olan eğitim süresi, bu yıl dört saate çıkarıldı ve 7 haftalık programda başarılı bir şekilde uygulandı. Akbulut, öğrencilerin hem eğlenceli hem de öğretici bir yaz tatili geçirdiğini vurguladı.

COŞKULU VEDA

Ümraniye Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliğinde, 2024 yılı yaz Kur'an kursları kapanış programı Millet Bahçesi'nde gerçekleşti. Programda öğrenciler Kur'an-ı Kerim tilaveti, şiir okumaları ve çeşitli sahne gösterileri sundu. Katılımcılara patlamış mısır ve pamuk şeker ikram edildi.

Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, AK Parti İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan ve Ümraniye Müftüsü Abdülkerim Çelik gibi isimlerin katıldığı etkinlik, Modoko Camii öğrencisi Hasan Ataseven'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yıldırım, kursların çocuklara dini eğitim verdiğini belirtirken, Ercan da emeği geçenlere teşekkür ederek, “Manevi olarak güçlü gençler yetiştirmek için adım atılıyor,” dedi.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ