Ekonomi

Yeditepe Üniversitesi'nden yapay zeka değerlendirmesi

Ekonomi - Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Erkan Korkmaz, yapay zeka teknolojisi gelişmeye devam ettikçe, hayatın birçok alanına nüfuz etmesi ve dönüştürmesinin muhtemel olduğunu ifade etti.

Yeditepe Üniversitesi'nden yapay zeka değerlendirmesi
29-07-2024 10:53
Google News

Üniversiteden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Korkmaz, yapay zeka alanındaki gelişmelerin, bu teknolojinin gelecek yıllarda birçok alanda önemli bir etkiye sahip olması beklentisi yarattığını belirtti.

Korkmaz, "Yapay zeka teknolojisi gelişmeye devam ettikçe, hayatımızın birçok alanına nüfuz etmesi ve dönüştürmesi muhtemeldir. Bununla birlikte, etik kullanımı ve insan iş gücü üzerindeki olumsuz etkileri gibi, yapay zeka teknolojisiyle ilgili bazı önemli çekinceler de bulunuyor. Bu tür endişeleri şimdiden tartışmaya başlamak ve yapay zekanın tüm insanlık için faydalı bir şekilde geliştirilmesini ve kullanılmasını sağlamak için gerekli önlemleri almak oldukça önemli olacaktır." ifadelerini kullandı.

Yapay zekanın etkili olacağı alanlara ilişkin öngörülerini paylaşan Korkmaz, yapay zekanın, doktorların hastalıkları daha hızlı ve doğru bir şekilde teşhis etmelerine, kişiselleştirilmiş tedavi planları oluşturmalarına ve ilaç geliştirme sürecinin hızlanmasına yardımcı olabileceğini aktardı.

Korkmaz, yapay zeka destekli robotik cerrahi sistemlerinin, daha hassas cerrahi prosedürler sağlayarak hastaların daha hızlı iyileşmelerini sağlayabileceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Yapay zeka, yeni ilaç ve tedavilerin keşfedilmesini hızlandırabilir ve daha etkili ve daha az yan etkisi olan ilaçlar geliştirmeye yardımcı olabilir. Yapay zeka, her öğrencinin bireysel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış öğrenme deneyimleri oluşturmak için kullanılabilir. Ödevleri ve testleri otomatik olarak tasarlayabilir ve değerlendirebilir. Bu durum öğretmenlere daha fazla zaman kazandıracaktır ve öğrenci için geri bildirim süreçlerini iyileştirecektir. Engelli öğrencilere, öğrenmelerine ve iletişim kurmalarına yardımcı olmak için kullanılabilir. Yapay zeka, kazaları önleyebilen ve insan müdahalesi olmadan güvenli bir şekilde seyahat edebilen otonom araçların geliştirilmesinde ana rol oynamaktadır."

Yapay zekanın, trafik akışını optimize etmek ve tıkanıklığı azaltmak için kullanılabileceğine dikkati çeken Korkmaz, daha verimli ve kullanıcı dostu toplu taşıma rotaları ve programları oluşturmak için de kullanılabileceğinin altını çizdi.

Korkmaz, yapay zekanın, daha verimli ve güvenli üretim süreçleri oluşturmak için robotların otomasyonunda kullanıldığı bilgisini paylaşarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yapay zeka ekipman arızalarını tahmin etmek ve önleyici bakım gerçekleştirmek için kullanılabilir, bu da üretim süresini ve maliyetleri azaltacaktır. Tedarik zincirlerini optimize etmek ve stok seviyelerini yönetmek için kullanılabilir. Müşteri sorularını yanıtlamak ve destek sağlamak için sohbet robotları ve sanal asistanlar aracılığıyla şimdiden kullanılmaya başladı. Dolandırıcılığı tespit etmek, yatırımları yönetmek ve kişiselleştirilmiş finansal tavsiyeler sunmak için kullanılabilir. Mahsul verimini optimize etmek, zararlıları ve hastalıkları kontrol etmek ve sulama sistemlerini yönetmek için kullanılıyor ve bu kullanım daha etkin hale getirilebilir."


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ