Su içmek, insan bedeni için en faydalı alışkanlık olarak bilinir. Tüm bedeni yenileyen ve güçlendiren su, yemek arasında tüketildiğinde sindirimin zorlaşmasına neden olduğundan vücuda faydadan çok zarar vermektedir. Özellikle de diyet yapan kişilerin yemek arasında su içmeleri bedenlerinde normalinden çok daha fazla şişkinliğin olmasına neden olacaktır.
Kızılcık faydaları nelerdir? Kurutulmuş kızılcık ishale iyi gelir mi?
Yemek Arasında Su İçmenin Zararları Nelerdir?
Yemekle birlikte vücuda alınan su, sindirim sistemini olumsuz etkiler.
Vücutta olduğundan fazla şişkinliğin olmasına neden olur.
Mide asidi dengesini bozar.
Sindirim yavaşlaması vücutta kilo ve ödem olarak geri dönmesine neden olur.
Hangi Durumlarda Su İçilmez?
Yemek yedikten sonra en az 45-60 dakika su içilmemesi gerekir. Yemek sonrası hemen su içmek, yemek esnasında su içmekle aynı etkiye neden olur. Bu yüzden sofradan kalktıktan takribi 1 saat sonra su içilmesi tavsiye edilir.
Duştan çıkar çıkmaz su içilmez çünkü iç organların çabucak yaşlanmasına neden olur. Duştan çıktıktan takribi 1 saat kadar sonra su içilmesi uygun görülür.
Gece uykudan uyanıp su içilmez çünkü beyni olumsuz etkiler. Bunun yanında tüm iç organlar kendini uykuya ayarlayarak sindirim ve enzim gibi görevlerini yapmaya başlarlar. Bedene su girdiği anda tüm görevler suya göre çalışmaya başladığı için iç organların işleyişi olumsuz etkilenir.
Meyve Yedikten hemen sonra da su içilmez çünkü meyvelerdeki asit su ile birlikte açığa çıkar ve bu da mide yanmalarına-ağrılarına neden olur.
Acı yedikten sonra su içilmez çünkü reflüye neden olur.
Su Ne Zaman İçilmeli?
Sabah uyanır uyanmaz kocaman bir bardak su içmek sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olarak, ödemin atılmasına, metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Yemek yemeden takribi yarım saat önce de su içilmesi tavsiye edilir. Böylece yemek esnasında çok fazla gıda tüketilmesine engel olur.
Editor : Eshahaber