Ekonomi

Yerli motor "Yeni ALTAY Tankı"nı yürütmeye hazırlanıyor

Ekonomi - BMC Savunma Genel Müdürü Mehmet Karaaslan, ""2025 başına denli Yeni ALTAY testlerini ve fabrikayı bitirip sene içre de dizi istihsal tanklarının devamını Türk Silahlı Kuvvetlerine doğrulama etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Yerli motor
12-08-2023 15:27
Google News

Türk defans sanayisi içerisinde geliştirilen Yeni ALTAY Tankı ve evcil çelim grubu, planlı testlerle hızlı istihsal düşüncesince hazırlanıyor.

BMC Savunma Genel Müdürü Mehmet Karaaslan, AA muhabirine, Yeni ALTAY Tankı, Altuğ 8X8 ve Yeni Nesil FIRTINA Obüsü projelerinin şimdiki özelliğine bağlı bilim verdi.

Karaaslan, sonuç adına araçlarını sergiledikleri 16'ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nın (IDEF'23) baş döndürücü koyu geçtiğini, baş döndürücü sayıda heyetin tedbir gereksinimleri düşüncesince görüşmeler yürüttüğünü söyledi.

Yeni ALTAY Tankı'nı müşterek iki ay geçmiş planlı törenle testler düşüncesince Türk Silahlı Kuvvetlerine konfirmasyon ettiklerini tamlayan Karaaslan, tankta eskisine uyarınca müşterek cenah film film yenilikler ve geliştirmeler bahis konusu bulunduğunu bildirdi. Karaaslan, "Muharebe alanının ihtiyaçları, az buçuk da mecburi yerlileştirilen madun sistemler ve bunların testleri bizim düşüncesince müşterek süreç. Bu sürecin 2024 yılı içre de bitmeme edeceğinden bahsetmiştik. O plana akla yatkın biçimde kullanıcıyla baş başa Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Savunma Sanayii Başkanlığının katılımıyla sınav süreçleri bitmeme ediyor. Seri üretime geçe elhak yapılması müstelzim müşterek boşluk etap bu. Fuarda sergilediğimiz mühendislik tankımız, testlerdeki 2 tanktan birisi değil. Bu tank ve gayrı tanklarımızda eksiksiz testler yapılıp konfirme durumda. Bir de bunları kullanıcıyla yapmamız gerekiyor, o sürecin içindeyiz." dedi.

Seri üretime hazırlığın ikinci ayağının üretimlik kurulumu olduğuna ayraç fail Karaaslan, Ankara'da tankın üretimine müteveccih faziletli teknolojiye ehil fabrikanın kurulum çalışmalarının başladığını ve plana akla yatkın bitmeme ettiğini dile getirdi.

Karaaslan, "2025 başına denli bu faaliyetlerin tamamını bitirip sene içre de hızlı istihsal tanklarının devamını Türk Silahlı Kuvvetlerine konfirmasyon etmeyi hedefliyoruz. Umarım rastgele müşterek teehhür yaşamadan bu süreci tamamlarız." diye konuştu.

YERLİ GÜÇ GRUBU PLANA UYGUN İLERLİYOR

Yerli çelim grubunu ihya çalışmalarının da plana akla yatkın sürdüğünü kail Mehmet Karaaslan, şöyleki bitmeme etti:

"Laboratuvar boyunca yapılması müstelzim testler baş döndürücü ehemmiyetli seviyede tamamlandı. Bir ahir etap tank üstündeki sınav etabına geçmek. Proje şu anda o noktada diyebiliriz ancak o da çelimsiz müşterek proses değil. Dünyadaki eksiksiz icraat da böyle. Bir tank çelim grubunu yükseltmek enine boyuna sıkıntılı ve devir meydan müşterek iş. Diğer başarım testlerinin haricinde 10 bin kilometre metanet testinin yapılması lazım. Güç grubunun çabucak müşterek testi 10 ay sürüyor. Dolayısıyla müşterek proses ancak planı içre gidiyor. Hedefimiz ALTAY'ın hızlı üretimi başladıktan sonradan bu sürecin tamamlandığı noktada ki bu 250 tanklık paketin ortalarında müşterek yerde kabilinden görünüyor, evcil ve ulusal motor ve transmisyonumuzu ALTAY'a bütünleşmiş yazar bu konudaki dışa bağımlılığı da ağız ağıza ortadan bozmak istiyoruz."

Karaaslan, Yeni ALTAY'ın evcil çelim grubuyla buluşup, tankı yürütmesine bağlı takvime müteveccih soruya karşılık, "Devam fail müşterek proses bulunduğu düşüncesince detayını söylemeyeyim ancak baş döndürücü geçenlerde onu da göreceğiz." ifadesini kullandı.

ALTUĞ 8X8 YURT DIŞI TESTLERİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin gereksinimleri düşüncesince planlı Yeni Nesil Zırhlı Araçlar Projesi kapsamında müşterek konkur içre olduklarını tamlayan Mehmet Karaaslan, ilk örnek vasıtaya müteveccih müsabakanın benzeyen sürede sonuçlanmasını beklediklerini dile getirdi.

ALTUĞ 8X8'in baş döndürücü değerli biçimde o testleri sürdürdüğünü anlatım fail Karaaslan, "Dolayısıyla ümitli olduğumuz müşterek plan bu. ALTUĞ'un diyar dışı potansiyeli de baş döndürücü yüksek. Kendi kategorisinde sonuç tasarlanan, en faziletli teknolojiye sahip, rakiplerin eksiksiz dobra nitelikleri kıyaslanarak en orantılı değer dizaynı yaptığımızı değerlendirdiğimiz müşterek araç. Çok gerçek dış satım potansiyeli bulunduğunu değerlendiriyoruz. Bu yönde de yürüttüğümüz icraat var. Yurt haricinde katıldığı, baş döndürücü ekstrem koşullar altında başarıyla tamamladığı testler var. Yakın müşterek sürede konkre neticelerini da alacağımız ve hızlı üretimde görmeyi hedeflediğimiz müşterek araç. Ondan da baş döndürücü bilinçlilik bekliyoruz."

ALTUĞ 8X8'in beyaban kabilinden en ağırbaşlı şartlarla karşılaşılan Körfez alanında sınav edilmiş bulunduğu bilgisini sağlayan Karaaslan, testleri karşılayıcı devletlerin müspet görüşlerinin de kendilerine imge verdiğini kaydetti.

FIRTINA Obüsü'nün Türk Silahlı Kuvvetlerinin en eleştiri silahları ortada arazi aldığını ve savaşma sahasındaki en iri çelim faktörlerinden birisi bulunduğunu tamlayan Mehmet Karaaslan, FIRTINA-I'in geliştirilmiş versiyonu Yeni Nesil FIRTINA'nın üretimini sürdürdüklerini söyledi. Karaaslan, "İlk 6 taneyi konfirmasyon etmiştik. Teslimatları bitmeme ediyor. Silahlı Kuvvetlerimizin bu yöndeki ihtiyacını da en fevk düzeyde, uzlaştırıcı da sonsuz geliştirerek karşılamaya ve üzerimize düşeni hazırlamaya bitmeme edeceğiz." dedi.

Kaynak: HABER7.COM


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ