
Evde incecik, yırtılmayan el açması yufka açmak, çoğu kişiyi zorlayan bir iştir. Bu yüzden birçok kişi evde yufka açmak yerine dışarıdan hazır yufka almayı daha mantıklı buluyor.
Ancak, yırtılmadan, incecik, çarşaf gibi yufka açmanın sırrı hamuruna ekleyeceğiniz bir malzeme ile oldukça kolaylaşıyor. Özellikle acemi mutfak severlerin bayılacağı bu tüyo, her evde bulunan bir malzemeyle yapılıyor.
Yırtılmayan, Çarşaf Gibi Yufka Açmanın Sırrı
Klasik yufka hamuruna ekleyeceğiniz bir kaşık sirke ya da maden suyu, hamurunuzun elastikiyetini artırarak kolayca açılmasını sağlar. Sirke, glutenin daha iyi gelişmesine yardımcı olurken, maden suyu ise hamurun daha yumuşak ve esnek olmasını sağlar.
Çarşaf Gibi Yufka Açmanın Püf Noktaları
İlginizi çekebilir;
Sarımsaklı düğüm çöreği tarifi, nasıl yapılır?
Tepsi mantısı tarifi, nasıl yapılır? Kayseri mutfağının eşsiz lezzeti
Son dakikanın yıldızı: Mayasız kolay pişi tarifi
Editor : Eshahaber