Gündem

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

Son dakika: 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet adresi üzerinden açıklandı.

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı
13-08-2024 10:38
13-08-2024 11:29
Google News

ESHAHABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

SON DAKİKA: Milyonlarca üniversite adayının beklediği YKS tercih sonuçları belli oldu. 

2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresi üzerinden açıklandı.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Adaylar, bireysel sonuçlarını ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler.

KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

2024-YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19 Ağustos-23 Ağustos, elektronik kayıtlar ise 19 Ağustos-21 Ağustos arasında yapılabilecek.

Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar ise üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacak.

YKS yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin

YÖK BAŞKANI ÖZVAR'DAN AÇIKLAMA

YÖK Başkanı Erol Özvar: Devlet üniversitelerinde toplam kontenjanın yüzde 98,8’i, önlisans kontenjanlarının yüzde 100'ü doldu.

Yeni açtığımız "Yapay Zeka" ve "Bilişim" programlarının devlet üniversitelerindeki kontenjanlarının tamamına yerleşildi, tek bir boş kontenjan bile kalmadı.

#ESHAHABER.COM.TR


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ