Dünya

Yunan basınından Erdoğan'a çirkin suçlama: Bu yaz çok sıcak geçecek

Haber 7 - Gerilim yeniden arttığı Atina-Ankara hattına dair mesajlar veren Yunan yetkililer; bu yazın tıpkı 2020 yazı gibi sıcak geçebileceğini ifade etti. Öte yandan Yunan basını; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ekonomi üzerinden vurmaya kalktı.

Yunan basınından Erdoğan'a çirkin suçlama: Bu yaz çok sıcak geçecek
30-05-2022 10:53
Google News

Diyalog zeminin oluşmasından sonra Yunan tarafının hamleleriyle Türkiye-Yunanistan hattında gerilim yeniden arttı. Miçotakis'in ABD Kongresi'nde Türkiye'yi hedef alması ve F-16 tedarikinin engellenmesi için lobi çalışması yürütmesi; Ankara'yı kızdırdı. Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı için "Artık benim için Miçotakis diye biri yok" derken, Miçotakis ise; "İletişimi kesen taraf biz olmayacağız" cevabını verdi.

Başkan Erdoğan'dan F-16 resti! Miçotakis artık benim için bittiBaşkan Erdoğan'dan F-16 resti! Miçotakis artık benim için bitti

Miçotakis'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yanıtMiçotakis'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yanıt

"2020 YAZINA TEKRAR DÖNÜLEBİLİR"

Yunanistan'ın saygın gazetelerinden Kathimerini'nin İngilizce edisyonunda yer alan analizde; Türk-Yunan ilişkilerinin 2020 yazına dönebileceği ifade edildi.

Yunan hükümet kaynaklarından alınan bilgilerin aktarıldığı haberde; "Hükümet kaynakları, Miçotakis'in Washington'daki temasları sonrasında Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgede tansiyonu yüseltmeye karar verdiğini söyledi" ifadeleri kullanıldı.

Çavuşoğlu'ndan Yunanistan mesajı: Blöf yapmıyoruz, ABD'yi de uyardıkÇavuşoğlu'ndan Yunanistan mesajı: Blöf yapmıyoruz, ABD'yi de uyardık

Adalar üzerindeki tartışma, mülteciler ve Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmalarını krizi başlıklarının en önünde sayan Yunan yetkililer; 2020 yazını işaret ederek, "Atina hükümetinin endişesi; 2020'de Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimin bir benzerinin yeniden yaşanması" ifadesini kullandı.

"AMACI EKONOMİDEKİ SORUNLARI ARKA PLANA ATMAK"

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın odağı dış politikadaki gerilime çevirerek; ekonomideki sorunları gündemden düşürmek istediği iddia edildi.

Analizde ayrıca; Yunanistan'ın F-35 savaş uçaklarının alımı yönünde öenmli adımlar attığı kaydedildi.