Ekonomi

Yurt dışı çıkış harcı ne kadar, kaç TL oldu 2024?

Ekonomi - Yurt dışı çıkış harcı fiyatlarına dair yeni düzenlemeler oldu. Vatandaşların yurt dışına çıkarken ödeyeceği miktarda değişikliğe gidildi. Peki, Yurt dışı çıkış harcı ne kadar, kaç TL oldu 2024?

Yurt dışı çıkış harcı ne kadar, kaç TL oldu 2024?
16-07-2024 13:18
Google News

Yurt dışı çıkış harcı ne kadar, kaç TL oldu 2024 sorusu AK Parti Grup Başkanı Güler'in yaptığı açıklamalar sonrasında gündeme geldi. 150 TL olan yurt dışı çıkış harcı, 500 TL'ye çıkabileceği belirtildi. 

Yurt dışı çıkış harcı ne kadar

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI NE KADAR, KAÇ TL OLDU 2024?

Yurt dışı çıkış harcına dair açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yurt dış çıkış harcının 500 TL olacağına dair teklif verdiklerini söyledi.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI NEREDEN, NASIL ALINIYOR?

Yurt dışı çıkış harcını havalimanında pasaport kontrolünün hemen öncesinde almanız gerekiyor. Buna ek olarak vergi daireleri, gümrük müdürlükleri ve bazı bankalardaki internet bankacılığı sistemi ile ödeminizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI İNTERNETTEN NEREDEN, NASIL ÖDENİR?

Yurt dışı çıkış harcını internetten ödemek için İnteraktif Vergi Dairesi web sitesi https://ivd.gib.gov.tr ana sayfasında bulunan "Hızlı Ödeme" kısmında "Harç ve Değerli Kağıt Bedeli Ödeme" menüsünden harcı elektronik ortamda kolaylıkla ödeyebiliyorsunuz.

Ödemeyi internetten yaptığınız vakit çıkış kapılarında görevli memura makbuz, dekont ya da pul göstermenize gerek yoktur. Kontrol elektronik ortamdan sağlanıyor


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ