Yaşam

Zeytinyağlı bezelyeli enginar yemeği tarifi, nasıl yapılır?

Zeytinyağlı bezelyeli enginar yemeği; havuç, patates, bezelye ve enginarla birlikte yapılan bir zeytinyağlı tarifidir. Zeytinyağlı bezelyeli enginar yemeğine ait detaylı tarifi yazının devamında bulabilirsiniz.

Zeytinyağlı bezelyeli enginar yemeği tarifi, nasıl yapılır?
19-04-2023 11:38
Google News

Enginar, bahar aylarının gelmesiyle birlikte tezgâhlarda yerini almaya başlayan bir sebzedir. İçerdiği A vitamini sayesinde kalp damar sağlığını korur ve bağışıklığı yükseltir. Zeytinyağlı bezelyeli enginar yemeği de hem görsel açıdan hem de lezzet açısından oldukça sevilerek tercih edilmektedir.

Zeytinyağlı bezelyeli enginar yemeği

Klasik enginar çanağına koyulmuş zeytinyağlı enginar yemeğinden farklı olarak yapılan bu tarif, oldukça pratik ve hızlı hazırlanmaktadır. Tüm malzemeler doğranıp tencerenin içerisine eklenir. Üzerine su ve yağı ilave edilerek pişmeye bırakılır. Enginarlar yumuşayıp piştiğinde yemekte hazır demektir.

ZEYTİNYAĞLI BEZELYELİ ENGİNAR YEMEĞİ KAÇ KALORİ

Bir porsiyon zeytinyağlı bezelyeli enginar yemeği yaklaşık 60 kaloriye denk gelmektedir.

İşte, sofralarınıza baharı getirecek, sebze severlerin bayılacağı zeytinyağlı bezelyeli enginar yemeği tarifi…

ZEYTİNYAĞLI BEZELYELİ ENGİNAR YEMEĞİ TARİFİ

4 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 45 DAKİKA

Zeytinyağlı bezelyeli enginar yemeği tarifi için malzemeler;

Zeytinyağlı bezelyeli enginar yemeği

1 adet kuru soğan,1 adet patates,1 adet havuç,4 adet enginar,1,5 su bardağı haşlanmış bezelye1 adet rendelenmiş domates,1 yemek kaşığı domates salçası,2,5 su bardağı su,Zeytinyağı,Tuz

Zeytinyağlı bezelyeli enginar yemeği tarifi nasıl yapılır?

Soğanları yemeklik olacak şekilde doğrayın.Patates ve havuçları minik küpler halinde doğrayın.Enginarları dörde bölün.Tencerenin içerisine doğramış olduğunuz soğanları yayın.Üzerine enginarları dizin.Enginarların üzerine patates, havuç ve bezelyeleri de ekleyin.Salça ve rendelenmiş domatesi güzelce karıştırın ve bezelyelerin üzerinde gezdirin.Suyunu da ilave edip damak tadınıza göre tuzunu ekleyin.Son olarak zeytinyağını da üzerinde gezdirerek kapağını kapatıp ocağın üzerine alın.Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısık ateşe alın.Enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık kırk dakika boyunca pişirin.

Zeytinyağlı bezelyeli enginar yemeği servis önerisi:

Yemeği ocaktan aldıktan sonra sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz. Servis etmeden önce isteğe bağlı olarak üzerine kıyılmış dereotu ya da sızma zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun!


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ