Esha tv
Politika

13 Ukrayna askeri Rus Donanması'na meydan okudu: Rus gemisi, buradan defol

Yılan Adası’nı işgal etmek isteyen Rus Donanması’nın teslim olun çağrısına quotRus gemisi, buradan defolquot yanıtını veren 13 Ukrayna askeri hava saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

13 Ukrayna askeri Rus Donanması'na meydan okudu: Rus gemisi, buradan defol
25-02-2022 12:55

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in resmi olarak başlattığı Ukrayna işgali sürüyor. Rus ordusu son olarak Karadeniz'deki küçük bir ada olan Yılan Adası'nı işgal ederken, adanın işgali sırasında hayatını kaybeden 13 asker sosyal medyada gündem oldu.

RUSLAR "TESLİM OLUN" ÇAĞRISI YAPTIAdayı işgal etmeden önce Ukrayna askerleri ile iletişime geçen ve teslim olma çağrısı yapan Rus gemisi, askerlere yolladığı mesajda "Tüm silahlarını teslim etmeniz ve teslim etmenizi öneririm. Aksi takdirde ateş açacağım, anlaşıldı mı?" ifadelerine yer verdi.

"RUS GEMİSİ DEFOL"Ukraynalı askerler ise bu mesaja "Buraya kadarmış. Rus gemisi, buradan defol" şeklinde yanıt verdi. Bu yanıtın ardından iletişimi kesen Rus gemisi Yılan Adası'nı bomba yağmuruna tutarken 13 askerin hayatını kaybettiği bilgisi öğrenildi.

"13 ASKERİMİZ KAHRAMANCA CAN VERDİ"Acı olay hakkında açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, 13 askerin cesaretlerini tebrik ettiğini belirtirken konu hakkında şu sözleri söyledi: "Askerlerimiz asla pes etmedi. Adayı savunurken kahramanca can verdiler. Ukrayna için canını verenlerin hatırası sonsuza kadar yaşasın"

Bilsay Özer Haberler.com Haberler.com - Dünya
Editor : Esha Haber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ