Esha tv
Gündem

21. İmam Hatipliler Kurultayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak

İmam Hatipliler Kurultayı’nın 21’incisi 7-8 Eylül 2024 tarihinde Kocaeli’de yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşrifi, 81 il derneği ve ilçe derneklerinin katılımıyla düzenlenen Kurultay’da “yılın şiarı” da açıklanacak.

21. İmam Hatipliler Kurultayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak
04-09-2024 13:12

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından her yıl farklı bir şehirde düzenlenen İmam Hatipliler Kurultayı'nın 21’incisi bu yıl Kocaeli’nde gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek Kurultay’a Türkiye genelindeki il ve ilçe dernekleriyle birlikte, akademisyenler, eğitimciler ve STK temsilcileri katılacak.

81 İLDEN YOĞUN İLGİ

21. İmam Hatipliler Kurultayı, 6-8 Eylül 2024 tarihlerinde Kocaeli Kongre Merkezinde düzenlenecek. Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (KİHMED) ev sahipliğindeki kurultayda imam hatip okulları ve eğitime ilişkin önemli gündemler tartışılırken yılın şiarı da açıklanacak.

Her yıl tüm imam hatip camiasının katılımıyla gerçekleştirilen Kurultay’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da iştirak edecek. Türkiye genelinden 2 bin 500 kişinin katılımıyla düzenlenecek kurultayda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yapacak. 81 il dernek başkanı ve ilçe dernek başkanları, yönetimleri, okul müdürleri ve öğretmenlerin katılımıyla düzenlenen kurultayda temel konular üzerinde geçmişe dönük değerlendirme yapılırken geleceğe dönük yol haritası oluşturulacak.

YILIN ŞİARI AÇIKLANACAK

Kurultay’da geleneksel olarak her yıl açıklanan yılın şiarı da duyurulacak. Yılın şiarı üzerine yeni eğitim-öğretim dönemi boyunca plan ve programlar yapılacak, okullar ve dernekler tarafından çalışmalar sürdürülecek. 2015 yılında “Nitelikli Yenilik” kavramıyla başlayan yılın şiarı geleneği, daha sonra “İstikamet Üzere”, “Samimiyetle”, “Bilgi ve Hikmetle”, “Ehliyet ve Liyakatle”, “Basiret ve Ferasetle”, “Adalet ve Merhametle”, “Ahde Vefa ile” ve “Nitelikli Gelecek” kavramlarıyla devam etti. Kurultay, diğer önemli konu başlıklarının yanı sıra sonuç bildirgesinin açıklanması ile son bulacak.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ