Esha tv
Dünya

22 yıl sonra bedenine ulaşıldı: Mumyalama yapılmış gibi bulundu

22 yıl önce kaybolan Amerikalı dağcı William Stampfl, adeta mumya gibi korunmuş durumda yıllara meydan okuyarak Peru'daki And Dağları'nda bulundu.

22 yıl sonra bedenine ulaşıldı: Mumyalama yapılmış gibi bulundu
26-07-2024 18:28

William Stampfl, 2002 yılını Haziran ayında Peru'nun Ancash bölgesindeki And Dağlarında tırmanış ekibinin bir çığ altında kalması sonucu kaybolduğu bildirilmişti. Stampfl, kaybolduğunda 59 yaşındaydı.

Dail Mail'in haberinde yer alan bilgilere göre dağcılardan oluşan bir grup, buzların erimesiyle kalıntıları ortaya çıkan Stampfl'i dağdan inerken Cordillera Blanca sıradağlarında buldular. Stampfl'in bedeni, kıyafetleri, botları buz ve dondurucu soğuklar tarafından iyi korunmuştu. Kimliği eşyaları arasında bulundu ve bu sayede dağcılar isim tespitinde bulunarak sevdikleriyle iletişime geçebildi.

Stampfl ailesi, hafta sonu yerel rehberler ve yetkililerle birlikte William Stampfl'ın kalıntılarını kurtarmak için çalıştı. Daha sonra William Stampfl'ın bedeni Huaraz şehrinde bir morga konuldu.

Stampfl, 2002 yılında 6 bin 180 metreden yüksek dağa tırmanmaya çalışırken arkadaşları Matthew Richardson ve Steve Erskine ile birlikte hayatını kaybetti. Cesedi ise 27 Haziran'da deniz seviyesinden 5 bin 200 metre yükseklikteki bir kampın yakınında bulundu.

Erskine'in cesedinin çığdan kısa bir süre sonra bulunduğu ancak Richardson'ın cesedinin ise hâlâ bulunamadığı belirtildi.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ