Esha tv
Gündem

25 yılda 17 Ağustos depreminden bugüne: İstanbul depreme hazır mı? Naci Görür isyan etti!

17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin 25. Yıl dönümü vesilesiyle Deprem Bilim Uzmanı Naci Görür, Haber7'ye açıklamalarda bulunarak Marmara'da deprem beklediklerini ifade etti.

25 yılda 17 Ağustos depreminden bugüne: İstanbul depreme hazır mı? Naci Görür isyan etti!
16-08-2024 13:32

Haber7 - ÖZEL

17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin 25. Yıl dönümü vesilesiyle Haber7’ye konuşan Deprem Bilim Uzmanı Naci Görür, 17 Ağustos sonrası Marmara Denizi’nde deprem alarmı verildiğini dile getirdi.

Naci Görür, İstanbul başta olmak üzere Marmara illerinin riskli ve tehlikeli olduğunu noktasında uyarılarda bulundu. Beklenen Marmara Depremi’nden İstanbul başta olmak üzere Bursa, Çanakkale, Tekirdağ, Yalova, Balıkesir gibi çevre illerinde etkileneceğini vurguladı. İstanbul’un depreme hazır olmadığını dile getiren Naci Görür, olası felaket senaryolarına dikkat çekti.

Bakan Kurum: 2.5 milyon insanımız ciddi risk altında yaşıyorBakan Kurum: 2.5 milyon insanımız ciddi risk altında yaşıyor

NACİ GÖRÜR’DEN DEPREM UYARISI

Marmara Denizi’nin içerisindeki fayın 250 senede bir deprem ürettiğini belirten Naci Görür, 2016 sonrası bu fay üzerinde bir deprem beklendiğini her geçen gün deprem riskinin arttığına dikkat çekti. Görür, İstanbul’un depreme hazır olmadığını sürecin koordineli şekilde ilerlemediği için geciktiğinin altını çizdi.

Vatandaşların deprem noktasında yeterli bilince sahip olmadığını dile getiren Naci Görür, altyapı çalışmalarının da İstanbul’da yetersiz olduğunu vurguladı. Görür, kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme dönüşmesi ile amacından saptığını söyledi. 25 senede tüm Türkiye’nin depreme hazırlanabileceğini açıklayan Naci Görür, her geçen gün vakit kaybedildiğini duyurdu.