Esha tv
Ekonomi

4 günde yakalanan 100 ton palamut fiyatları düşüyor

Ekonomi - Av sezonunun başlamasıyla Zonguldak'a 4 günde getirilen 100 ton palamut, 40 liradan satılıyor.

4 günde yakalanan 100 ton palamut fiyatları düşüyor
04-09-2024 16:58

1 Eylül itibarıyla balık avı yasağının sona ermesiyle birlikte Zonguldak’taki balıkçılar, Karadeniz’in mavi sularına açılarak ağlarını denize bıraktı. Hava koşullarının zaman zaman zorlu olmasına rağmen, balıkçılar avlanmaya ara vermedi ve şu ana kadar Ereğli, Kilimli ve Kozlu ilçelerinde toplamda 10 bin kasa palamut yakalandı.

100 TONA YAKIN PALAMUT TEZGAHTA

Bu 10 bin kasadaki balıkların toplam ağırlığı yaklaşık 100 tona ulaştı. Piyasaya sürülen bu büyük miktar, palamut fiyatlarını düşürdü; şu an tanesi 40 liradan satılan palamut, büyüklüğüne bağlı olarak 75 liraya kadar alıcı bulabiliyor.

PALAMUT 40, BİSKÜVİ 30 LİRA

Kendi kayığıyla balık avlayıp satış yapan balıkçı Zeki Beybeyoğlu, "Bugün bol miktarda balık yakaladık. Kayığımız yaklaşık 2 bin kasa balıkla doldu. Biz de halkımıza uygun fiyata balık sunmaya karar verdik. Şu an balığı 40 liradan satıyoruz, ancak büyüklüğüne göre 75 liraya kadar çıkabiliyor. Başta balık 150 liradan satılıyordu, sonra 100 liraya, ardından 75 liraya düştü. Kayığım 2 bin kasa balık yakalayınca, fiyatı 40 liraya indirip halka sunuyorum. Bugün bisküvi bile 30 lira" dedi.

KOOPERATİF MÜDÜRÜ: "HALKIMIZ UCUZ BALIK YİYECEK"

Bu sezon palamudun bol olacağını tahmin eden Bülent Aksu, "Tezgahlarda adeta bolluk ve bereket var. Palamutlar 3 tanesi 100 liradan, tanesi 50 liradan ve 100 liradan, gramajına göre satışa sunuldu. Bu yıl vatandaşlarımız çok uygun fiyata balık tüketebilecek. Kilimli'den 4 kamyon, Kozlu ve Ereğli’den ise yaklaşık 10 bin kasa balık çıktığı gözlemleniyor. Önümüzdeki günlerde balık fiyatlarının daha da düşeceğini öngörebiliriz. Palamudun bu yıl baskın olmasını bekliyoruz. İstavrit ve mezgit de olacak, ancak hamsinin bu sezon biraz az olacağını düşünüyoruz. Palamudun hamsiyle beslenmesi, büyük balığın küçük balığı yeme kuralı gereği, hamsinin miktarında bir azalma olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ