Esha tv
Gündem

9 STK'dan Lübnan'a acil insani yardım gemisi

Aralarında Sadakataşı Derneği ve İHH'nın da bulunduğu 9 sivil toplum kuruluşu tarafından, Lübnan'a insani yardım gemisi gönderilmesi planlanıyor.

9 STK'dan Lübnan'a acil insani yardım gemisi
01-10-2024 18:58

Sivil toplum kuruluşları, hazırlıkları devam eden yardım gemisi ile ilgili yarın basın açıklaması düzenleyecek.

İşgalci İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları devam ediyor. Saldırılar sebebiyle ülkede yüz binlerce kişi göç etmek zorunda kaldı. Göç eden insan sayısının 1 milyonu aşabileceği tahmin ediliyor. Ülkede oluşan insani yardım ihtiyacı karşısında, sivil toplum kuruluşları Lübnan'a insani yardım gemisi göndermek için harekete geçti.

Sadakataşı Derneği, Yetim Vakfı, Yeryüzü Çocukları Derneği, Sadece İnsan Uluslararası Yardım Derneği, Fetih Vakfı, AID Uluslararası Doktorlar Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Umut Ol İnsani Yardım Derneği ve Darul Eytam Vakfı tarafından ortaklaşa hazırlanan gemi ile gıda kolisi, konserve, yatak, battaniye, hijyen malzemesi, bebek bezi, iç giyim, hasır ve çadır gibi birçok farklı kalemdeki insani yardım malzemelerinin Lübnanlı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması hedefleniyor.

Yarın saat 11:00'da Fatih Belediyesi Neslişah Sultan Kültür Merkezi'nde yapılacak basın açıklamasında, sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından Lübnan'daki insani durum ve gönderilmesi planlanan yardım gemisi ile ilgili bilgiler paylaşılacak.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ