Esha tv
Dünya

ABD'den Hamas itirafı: Aylardır darbe vurulamadı

New York Times ve CNN'de yer alan iki ayrı analizde İsrail'in aylardır sürdürdüğü savaşa rağmen Hamas'a darbe vuramadığı belirtildi.

ABD'den Hamas itirafı: Aylardır darbe vurulamadı
15-08-2024 15:02

İsrail'in Gazze'ye on binlerce ton bomba atması ve sivilleri de katletmesine karşın ABD'li yetkililer de İsrail'in yapabileceklerinin sınırına ulaştığını, artık bundan sonra Hamas'a daha fazla zarar veremeyeceği görüşünde. Ny Times'da yer alan bir yazıda İsrail'in Gazze'nin büyük ölçüde işgal etmesine karşın yer altı tünellerine giremediği ifade edildi.

İSRAİL TÜNELLERE GİRMEKTE BAŞARISIZ OLDU 

Hamas'ın inşa ettiği tünel ağının sanılandan çok daha büyük olduğu vurgulanan haberde İsrail'in bazı komuta merkezi olan tünelleri etmesine karşın kilometrelerce uzunluktaki küçük tünellere girmekte başarısız olduğu ifade edildi. Tüneller Hamas'ın liderlerini gizlemesi ve savaşçıları hareket ettirmesi için etkili bir yol olmaya devam ediyor. Hatta İsrail'in Refah'ı işgal ederek Mısır ile Gazze arasında uzanan tünelleri kesmesi de bir işe yaramadı. 

ABD'li yetkililere İsrail'in tünelleri yok etmek için kullandığı bombalar sadece sivil katliamlara yol açıyor. Bu hafta 100'den fazla kaybın yaşandığı Gazze'de vurulan okul bu durumun son örneği oldu. 

İSRAİL HAMAS'I ASLA YOK EDEMEYEBİLİR

Orta Doğu'da görev yapmış eski üst düzey CIA yetkilisi Ralph Goff ise "İsrail Hamas'ı asla yok edemeyebilir" ifadelerini kullandı. İsrail tarafı bu görüşe karşı çıkıyor. İsrail tarafı ateşkes sağlanması durumunda Hamas'ın yeniden güçleneceğini savunuyor. 

İSRAİL HAMAS'A ÖLÜMCÜL DARBEYİ VURAMADI 

Bir başka ABD'li medya devi CNN'in geçen hafta yayınladığı analiz ise bu durumu kanıtlıyor. CNN'e göre İsrail'in aylarca süren bombalamasına karşın Hamas'a gerçek manada bir darbe vurulamadı. CNN, Hamas'ın askeri kanadı olan Kassam Tugaylarının 24 taburundan 3'ünün tamamen yok edilebildiğini, 13 taburuna kısmen zarar verilebildiği, kalan 8 tabura ise İsrail'in hiçbir zarar veremediğini ifade ediyor.

Medya kuruluşu İsrail'in Hamas'ı tamamen temizlediğini iddia ettiği yerlerde hala Hamas'ın aktif olduğunu vurguluyor. Örnek olarak da İsrail Ordusu'nun zafer ilan ettiği Gazze'nin kuzeyindeki Cebeliye'de Hamas'ın hala İsrail'e kayıplar verdirmesini gösteriyor.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ