Esha tv
Dünya

ABD'den sonra Ürdün'den de İsrail'e kınama: Eşi görülmemiş bir adım...

ABD Dışişleri Bakanlığının ardından Ürdün de İsrail'in Norveçli diplomatların akreditasyonunu iptal etmesini, Filistin Devleti'ni tanıyanlara yönelik 'kışkırtıcı önlemler kapsamında eşi görülmemiş bir adım' olarak değerlendirerek kınadı.

ABD'den sonra Ürdün'den de İsrail'e kınama: Eşi görülmemiş bir adım...
09-08-2024 19:17
EshaHaber Gündem Haberler

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, işgal altındaki Filistin topraklarındaki Norveç temsilciliğinde çalışan Norveçli diplomatların diplomatik statüsünü iptal etme kararının kınandığı belirtildi.

'EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR ADIMI'

İsrail'in adımının uluslararası hukuk kurallarına aykırı olduğuna işaret edilen açıklamada, "bu benzeri görülmemiş adımın, İsrail hükümetinin Filistin Devleti'ni tanıyan ve Filistin halkıyla ve onların meşru haklarıyla dayanışma içinde olanlara yönelik aldığı provokatif önlemlerin bir parçası. Kışkırtıcı önlemler kapsamında eşi görülmemiş bir adım olduğu" belirtildi.

ABD'DE KINAMIÅžTI

ABD Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Filistin Devleti'ni tanıdığını duyuran Norveç'in Filistin nezdindeki diplomatik temsilcilerinin akreditasyonunu iptal eden İsrail'i kınayarak, bu adımın yapıcı olmadığını bildirmişti.

İsrail, dün, Filistin Devleti'ni tanıdığını duyuran Norveç'in Filistin nezdindeki diplomatik temsilcilerinin akreditasyonunu iptal ettiğini duyurmuştu.

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, İsrail'in kararının Norveç'in Filistin halkına yardım etme kabiliyetini etkileyen "aşırı bir eylem" olduğunu belirtmiş ve bu adımın sonuçları olacağını bildirmişti.

Norveç, 28 Mayıs'ta Filistin devletini resmen tanıdığını bildirmişti. İsrail ise Filistin devletini resmen tanıyan İrlanda ve Norveç'teki büyükelçilerini geri çağırmıştı.

Norveç'in de İrlanda ve İspanya ile eş zamanlı tanıma kararı almasının ardından Filistin devletini tanıyan ülke sayısı 146'ya yükselmişti.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°