Esha tv
Dünya

ABD Kızıldeniz'de yaşananları engelleyemiyor

Pentagon: Husilerin tehditleri nedeniyle yanan tankere müdahale edilemiyor.

ABD Kızıldeniz'de yaşananları engelleyemiyor
06-09-2024 12:48

ABD Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Kızıldeniz’de 21 Ağustos’ta Yemenli Husilerce hedef alınan Yunanistan’a ait MV SOUNION tankerinde yangının sürdüğünü, Husilerin tehditleri nedeniyle gemiye müdahale edilemediğini söyledi.

YANAN TANKER GELİŞMELERİ

Pentagon Sözcü Yardımcısı Singh, düzenlediği basın toplantısında Kızıldeniz’de Husiler tarafından vurulan, yanmaya ve çevre tehdidi oluşturmaya devam eden MV SOUNION tankerine ilişkin son gelişmeleri paylaştı.

ADIM ATILDI AMA BAŞARILI OLAMADI

Singh, “Anladığım kadarıyla Sounion şirketi oraya gidip yangın operasyonları yürütmek ve gemiyi kurtarmaya çalışmak için römorkörlerle anlaşmış. Bu çabalar özellikle güvenlik ortamı nedeniyle başarılı olamadı.

HUSİLER GERİ ADIM ATMIYOR

Husiler Kızıldeniz'deki gemilere füzeler ve insansız hava araçlarıyla ateş açmaya devam ediyor ve kurtarma çalışmaları için giden römorkörleri tehdit ediyorlar. Onları tehdit ettiler, bu yüzden geri dönmek zorunda kaldılar. Yani şu anda gemi hala yanmaya devam ediyor. Henüz başarılı bir kurtarma girişimi olmadı. ABD Donanması yardım için hazır bekliyor, ancak şu anda bana söylenen bunun özel yollarla yapıldığı” dedi.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ