Esha tv
Dünya

ABD ve BM'den İsrail'e tepki! "İnsanlık dışı"

BM, İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilerin cesetlerini bir çatıdan attığını gösteren video kayıtlarının 'insanlık dışı' olduğunu belirtti. Beyaz Saray da, görüntülerin 'çok rahatsız edici' olduğunu belirtti.

ABD ve BM'den İsrail'e tepki!
21-09-2024 01:52

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da kötüleşen durumdan derin endişe duyduklarını ifade eden Dujarric, buna, İsrail'in bölgede artan askeri faaliyetlerinin de dahil olduğunu dile getirdi.

Dujarric, İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilerin cesetlerini bir çatıdan attığını gösteren video kayıtlarının insanlık dışı olduğunu söyledi.

SORUMLULARIN CEZALANDIRILMASI GEREKTİĞİ VURGULANDI

Olayın şeffaf bir şekilde soruşturulmasının büyük önem taşıdığını belirten Dujarric, sorumluların cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray, İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilerin cesetlerini bir çatıdan attığını gösteren video kayıtlarının "çok rahatsız edici" olduğunu belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, çevrim içi katıldığı basın toplantısında, Orta Doğu'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Kirby, AA muhabirinin, İsrail askerlerinin Filistinlilerin cesetlerini çatıdan aşağı attığını gösteren video kaydıyla ilgili sorusuna, görüntüler doğruysa bunun, "profesyonel askerlerin iğrenç ve çirkin davranışlarını açıkça tasvir edeceğini" belirtti.

"ÇOK RAHATSIZ EDİCİ BULDUK"

"O videoyu gördük ve çok rahatsız edici bulduk." diyen Kirby, "Bu konuda hemen İsrailli mevkidaşlarımıza ulaştık ve daha fazla ayrıntı için baskı yaptık. Bunu araştıracaklarına ve gerekirse uygun bir hesap verebilirliğin sağlanacağına dair bize güvence verdiler." ifadelerini kullandı.

İsrail ordusunun bu konudaki soruşturması sonucunda ortaya çıkacak bilgileri görmek için "çok istekli olacaklarını" söyleyen John Kirby, soruşturmanın "her zaman olduğu gibi, kapsamlı ve şeffaf bir şekilde" yapılmasını beklediklerini dile getirdi.

Sosyal medyada yaygın olarak paylaşılan videoda, İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın Cenin bölgesinde çok katlı bir evin çatısından aşağı Filistinlilerin cesetlerini attığı görüldü.

Filistinlilerin İsrail askerleri ile bir çatışma esnasında öldürüldüklerini belirten görgü tanıkları, AA muhabirine, askeri bir buldozerin daha sonra metal pençe aparatını kullanarak çatıdan attıkları cesetleri kaldırdığı bilgisini aktardı.

 

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ