Esha tv
Dünya

ABD ve İsrail'den peş peşe son dakika açıklamaları! Korkulan oluyor...

Son dakika haberi... İsrail Savunma Bakanı, Hizbullah ile savaşın yeni aşamasının yakında başlayacağını duyurdu. Bu açıklamanın ardından ABD Dışişleri'nden de İsrail'in Lübnan sınırında kısıtlı operasyonlar yapacağı bildirildi.

ABD ve İsrail'den peş peşe son dakika açıklamaları! Korkulan oluyor...
30-09-2024 22:18

Son dakika haberi... İsrail tarafından Beyrut'un güney mahallelerinin merkezini hedef alan bir saldırıda öldürülen Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah'ın kaybı, Hizbullah güçlerinde beklenmedik bir sarsıntıya neden oldu.

ABD DIŞİŞLERİ DUYURDU: İSRAİL, LÜBNAN SINIRINDA OPERASYON LAR DÜZENLEYECEK

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada İsrail'in Lübnan sınırında kısıtlı operasyonlar yapacağı bildirildi.

İSRAİL'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah ile savaşın yeni aşamasının yakında başlayacağını duyurdu. 

Yoav Gallant

''BİRKAÇ GÜN İÇİNDE BAŞLAYABİLİR''

İsrail Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdürürken, Hizbullah da İsrail'e roket atmaya devam ediyor ancak son gelişmeye göre; İsrail-Lübnan savaşına ramak kaldı.

İsrail Savunma Kuvvetleri kaynakları, Lübnan’ın güneyine yönelik bir işgal operasyonun birkaç gün içinde başlayabileceğini söyledi.

Ä°SRAÄ°L ÅžAÅžKIN

The Jerusalem Post'a konuşan kaynaklar; İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından söz konusu Lübnan operasyonun önümüzdeki günlerde gerçekleşmesinin beklendiğini belirtti.

Savunma kuvvetlerinden üst düzey kaynaklara göre; İsrail, Hizbullah'ın son iki haftadır kendilerine yönelik askeri saldırılara ve özellikle Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın bu cuma günü suikasta uğramasından bu yana verdiği yanıtın ne kadar etkisiz olduğunu görünce son derece şaşırdılar.

ABD VE İSRAİL LÜBNAN'A KARA HAREKATINI GÖRÜŞTÜ

CNN'in haberine göre de ABD'li bir yetkili ve konuya yakın kaynaklar, ABD ile İsrail'in bu haftasonu Lübnan'a olası kara harekatını görüştüğünü, bunun planlanandan daha sınırlı kalabileceğini kaydetti.

İsrail özel kuvvetlerinin Lübnan sınırını geçerek küçük çaplı baskınlar düzenlediği belirtilirken, İsrail'in kara harekatının Lübnan'nın güneyindeki bazı bölgelere yoğunlaşması bekleniyor. 

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°