Esha tv
Dünya

Afganistan'daki Kur'an talebeleri 15 Temmuz şehitlerini yad etti

Afganistan’da faaliyet gösteren Merhamet Yetim ve Hafız Okulu’nda 15 Temmuz şehitleri için anma merasimi gerçekleştirildi.

Afganistan'daki Kur'an talebeleri 15 Temmuz şehitlerini yad etti
15-07-2024 18:17

HABER7

Merhamet Teşkilatı İnsani Yardım Derneği’ne ait yetim okulunda 400 öğrenci Türkçe eğitim görüyor. Ayrıca 1 yıl öncesinde açılan Merhamet Hafızlık Eğitim Merkezi ilk mezunlarını vermek için gün sayıyor.

Merhamet Teşkilatı Genel Başkan Yardımcısı ve Afganistan Koordinatörü Nail Uslu, yaptığı açıklamada “3 bin kilometre ötedeki soydaşlarımız ve dindaşlarımızla gönül köprüsü kurarak bayrağımızı oralarda dalgalandırmanın huzurunu yaşıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 15 Temmuz kutlamalarını ülkemizden çok uzaklarda mazlum coğrafyanın yetimleriyle kutluyoruz. Rabbim tüm şehitlerimizle birlikte özellikle 15 Temmuz’da şehit olan 253 kahramanımıza rahmetiyle muamele eylesin ruhları şad olsun.” dedi.

Afganistan’ın Cevizcan bölgesindeki Şibirgan şehrindeki Merhamet Yetim ve Hafız Okulu’nda Türkçe, Farsça, İngilizce dillerinde matematik ve Kur’an-ı Kerim dersleri okutuluyor. Talebelerin çoğunluğu Türkmen ve Özbek kökenli vatandaşlardan oluşuyor.

Merhamet Teşkilatı, Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde yardım çalışmalarını hayırseverlerin destekleriyle sürdürmeye devam ediyor.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ