Esha tv
Ekonomi

Afyonkarahisar'daki arazi satışı iddiasının aslı ortaya çıktı

Ekonomi - Afyonkarahisar’ın köylerindeki geniş arazilerin yabancı şirketlere satıldığıyla ilgili ortaya atılan iddiaların gerçek yansıtmadığı ortaya çıkarıldı.

Afyonkarahisar'daki arazi satışı iddiasının aslı ortaya çıktı
29-07-2024 20:08
29-07-2024 20:16

Esha Haber Güncel Gündem Sondakika Haberleri

Bazı internet sitelerinde Afyonkarahisar'da birçok arazinin yabancılar tarafından satın alındığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili araştırma yapan Kocatepe Gazetesi, yabancılar tarafından arazi satın alınmadığını ortaya çıkarırken, sadece yerli firmaların tarım amaçlı bazı bölgelerde arazi satın aldığını, bu arazileri arazi sahibi vatandaşlar tarafından satışının gerçekleştirildiğini belirtti.

Aynı satın almaların sadece Afyonkarahisar'da değil, farklı illerde de olduğu haberde yer aldı.

SON 2 YILDA ÜÇKUYU’DA SATILAN HAZİNE ARAZİSİ YOK

Kayseri’de yaşanan olayların ardından gündeme gelen bu haberlerle ilgili olarak Kocatepe'de de yabancılara arazi satışı olup olmadığı merak konusu olurken konuyla ilgili gerçekler açığa çıktı.

Sultandağı Üçkuyular köyünde hiçbir Hazine arazisinin satılmadığı bilgisine ulaşıldı.

VATANDAŞ SATIYOR, ALARKO HOLDİNG ALIYOR

Aynı zamanda, Afyonkarahisar ve çevresinde Seracılık alanında yatırıma girişen Alarko Holdign’in bölgede çok miktarda arsa satın aldığı öğrenildi. Alarko Holding’in sadece Afyonkarahisar’dan değil, Ege bölgesinde çok ciddi arazi topladığı söylendi. Alarko Holding’e bağlı ALSERA firmasının sera yatırımları için Ege Bölgesi’nde bir çok arazi satın aldığı belirtiliyor.

Alsera Firmasının Hazine’den almış olduğu hiçbir arazisi ise bulunmuyor.

Eshahaber.com.tr Güncel Gündem Haberleri


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ