Esha tv
EshaTv

Ahu Tuğba'nın otopsi raporu ortaya çıktı!

Ünlü Yeşilçam sanatçısı Ahu Tuğba, Miami'deki evinde hayatını kaybetmişti. Usta oyuncunun ölümünün şüpheli bulunması üzerine cenaze nakil işlemleri yapılamamıştı. Tuğba'nın otopsi raporu yayımlandı.

Ahu Tuğba'nın otopsi raporu ortaya çıktı!
11-09-2024 18:28

Yeşilçam’ın değerli isimlerinden Ahu Tuğba, 1 Eylül’de yaşamını yitirmişti. KOAH hastalığıyla Miami'deki evinde uzun bir süre mücadele eden ünlü oyuncunun ölüm haberi, sanat camiasında büyük bir üzüntü yarattı. Ahu Tuğba’nın Miami’de polis memuru olarak görev yapan kızı, annesinin cenazesinin Türkiye’de defnedilmesini istemişti.

ŞÜPHELİ ÖLÜM OLARAK SINIFLANDIRILMIŞTI

Ancak ABD'li yetkililer, Tuğba'nın vefatını 'şüpheli ölüm' olarak sınıflandırarak cenazenin Türkiye’ye naklini engelledi. Bu nedenle cenaze, 10 gün geçmesine rağmen hâlâ Türkiye’ye getirilememişti. Şüpheli ölüm sınıflandırması gereği, kişinin ölüm nedeninin kesin olarak belirlenmesi için otopsi raporunun tamamlanması bekleniyordu.

OTOPSİ RAPORU ORTAYA ÇIKTI

Habertürk'te yer alan habere göre, Ahu Tuğba'nın otopsi raporu tamamlandı ve raporda ölümün şüpheli olmadığı belirtilse de, cenazenin Türkiye’ye nakli adli tıp merkezinin müdürünün tatilde olması nedeniyle gecikmiş durumda. Müdürün imzası olmadan raporun resmi olarak geçerlilik kazanmadığı belirtiliyor. Miami'deki adli tıp merkezinin müdürünün tatilden dönüp raporu imzalamasının ardından, Türkiye Miami Başkonsolosluğu gerekli işlemleri tamamlayarak cenazenin ülkeye getirilmesini sağlayacak.

Ahu Tuğba’nın cenazesinin Türkiye’ye getirilmesi sürecinin tamamlanması için bir süre daha beklenmesi gerekecek. Sanatçının ailesi ve sevenleri, cenazenin bir an önce Türkiye’ye ulaştırılması için yetkililerle iletişimde kalmaya devam ediyor.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ