Gündem

'AK Parti çoğunluktayken yapamıyorduk' diyerek duyurdular! İBB'den özelleştirme karar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Finansman Şube Müdürü Neslihan Vural, İGDAŞ'ı halka arz yöntemiyle özelleştirmeyi planladıklarını İSPARK, Hamidiye Su ve Halk Ekmek'in de satılabileceğini söyledi.

'AK Parti çoğunluktayken yapamıyorduk' diyerek duyurdular! İBB'den özelleştirme karar
16-05-2024 17:17

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çoğunluğu elde eden CHP, şirket özelleştirme ve satışları gibi bir dizi karar almayı planladığını duyurdu. 

İBB HİSSESİ YÜZDE 20'NİN ALTINA İNECEK

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, CHP’nin çoğunluğu elde etmesinin,  belediyeye ait en büyük şirketlerden biri olan İGDAŞ’ın halka arzı da dahil olmak üzere fonlama sağlama planlarında imkan tanıdığını söyledi. İBB Meclisi'nde AK Parti'nin çoğunlukta olduğu dönemde satışları yapamadıklarını belirten Vural, “Eskiden bir projeyi kabul etmek için yaklaşık bir yıla ihtiyaç duyarken, şimdi oldukça hızlı karar alabiliyoruz” dedi.

İGDAŞ'ın 10 milyar dolara kadar değerleme yakalayabileceğini söyleyen Vural, İGDAŞ’taki İBB hissesini yüzde 90’ı aşkın seviyeden yüzde 20’nin altında bir seviyeye indirmeyi hedefleyeceklerini kaydetti.

İSPARK, HAMİDİYE SU VE HALK EKMEK SIRADA

CHP'li yöneticilerin İBB'deki özelleştirme planlarının İGDAŞ'la da sınırlı kalmadığı öğrenildi. Vural otopark şirketi İSPARK’ın, su şirketi Hamidiye’nin ve ucuz ekmek üreticisi Halk Ekmek’in de satış için potansiyel varlıklar arasında olduğunu, İGDAŞ’ın ardından sıranın İSPARK’a gelebileceğini söyledi. 

İBB İFLASIN EŞİĞİNDE

İBB'nin kararına ilişkin İBB AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak İBB'nin iflasın eşiğinde olduğunu, şirketlerin de satışlarının gündemde olduğunu ifade etti.
 
Türkyılmaz X'ten yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

İBB İFLASIN EŞİĞİNDE ! 
ŞİRKET SATIŞLARI GÜNDEMDE
İBB Finansman Şube Müdürü Neslihan Vural’ın basına yansıyan açıklamalarına göre:
İGDAŞ
HALK EKMEK 
HAMİDİYE 
İSPARK 
gibi iştiraklerin SATIŞ için potansiyel varlıklar olduğunu beyan etmiş.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ