Esha tv
Gündem

AK Parti'den CHP'ye geçen belediyelerin borcu ne kadar? Özel'in yalanı 1 günde çürüdü

Özgür Özel, SGK'ya en borçlu belediyelerin AK Parti'den CHP'ye geçen belediyeler olduğunu iddia ederken, AK Parti'den CHP'ye geçen büyükşehir belediyelerinin borcunun sadece Şişli Belediyesi'nin borcunun yarısı kadar olduğu ortaya çıktı.

AK Parti'den CHP'ye geçen belediyelerin borcu ne kadar? Özel'in yalanı 1 günde çürüdü
26-07-2024 12:03
26-07-2024 12:15

  HABER7

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sosyal Güvenlik Kurumu'na borcu olan belediyelerin borcunu ödemesi çağrısı yapmasının ardından yeni tartışma alevlendi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, borçların istenmesiyle belediyelerin hizmet edemez hale getirilmek istendiğini ve bunun bir 'Mali darbe' olduğunu iddia ederek en borçlu belediyelerin 31 Mart'ta devraldıkları belediyeler olduğunu öne sürdü. Ancak açıklanan rakamlar Özel'in iddialarını 1 günde çürüttü. 

ÖZGÜR ÖZEL: EN BORÇLU BELEDİYELER AK PARTİ'DEN ALDIKLARIMIZ

CHP Genel Başkanı Özel, Türkiye'deki en borçlu belediyelerin 31 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti’den CHP’ye geçen belediyeler olduğunu söyledi. SGK'ya en borçlu 5 belediyenin sırayla Bursa, Sakarya, Ordu, Balıkesir ve Denizli olduğunu iddia eden CHP Genel Başkanı "Bakın en borçlu beş belediye, beşi de AK Parti’den aldığımız belediyeler. Şimdi kendi ödemedikleri parayı bizden kesmeye kalkıyorlar. Bu sayede çöpler toplanamasın istiyorlar. İstiyor ki toplu taşıma aksasın. Şunu söyleyelim, köpürsen de neye başvurursan başvur bir yolunu bulacağız bu hizmeti yapacağız, milletin gönlünü fethedeceğiz ve o iktidarı senin elinden alacağız.” ifadelerini kullandı.

GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTI

Özel'in iddialarının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, sosyal medya hesabından SGK'ya en borçlu 5 belediyeyi borçlarıyla birlikte açıkladı. "Belediyelerin SGK’ya olan prim borçları ile ilgili birtakım gerçekleri aziz milletimize aktarmamız ve CHP’li bazı yetkililerin ortaya attığı yanlış bilgileri düzeltmemiz gerekiyor." diyen Işıkhan, SGK'ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamının CHP'li belediyeler olduğunu vurgulayarak sırasıyla Ankara, İzmir, İstanbul, Adana ve Şişli belediyelerinin isimlerini verdi. 

AK PARTİ'DEN GEÇEN BELEDİYELERİN BORCU ŞİŞLİ'NİN YARISI KADAR

Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan borcunun ifşa edilmesiyle birlikte bir gerçek daha ortaya çıktı. 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçen büyükşehir belediyelerinin toplam borçlarının en borçlu 5 belediye listesinin son sırasında olan Şişli Belediyesi'nin borcunun sadece yarısına bile denk gelmediği tespit edildi. 

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçen belediyelerin borçları şu şekilde;

Bursa Büyükşehir Belediyesi: 670 milyon 252 bin 930 TL
 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi: 90 milyon 855 bin 852 TL
 Denizli Büyükşehir Belediyesi: 28 milyon 726 bin 324 TL


31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçen büyükşehir belediyelerinin toplam borcu 789 milyon 835 bin 106 TL yaparken en borçlu 5 belediye içerisinde yer alan ve uzun yıllardır CHP yönetiminde olan sadece Şişli Belediyesi'nin borcu ise 1.8 milyar TL olarak gösteriliyor. 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ