Esha tv
Politika

AK Partili Çalkın'dan 'halay' provokasyonuna tepki: Provokasyona yasak var, halaya yo

AK Partili Kars Milletvekili Adem Çalkın, bazı kişilerin Kürtçe şarkı eşliğinde halay çektikleri için gözaltına alındığı iddiasının doğru olmadığını belirterek, 'Ne halay yasak ne de düğün. Provokasyona yasak var, halaya yasak yok' dedi.

AK Partili Çalkın'dan 'halay' provokasyonuna tepki: Provokasyona yasak var, halaya yo
29-07-2024 22:12
EshaHaber Güncel Gündem Sondakika Haberleri

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, İstanbul'da bazı kişilerin Kürtçe şarkı eşliğinde halay çektikleri için gözaltına alındığı iddiasının doğru olmadığını söyledi. Çalkın, "Ülkemizde ne halay yasak ne de düğün; provokasyona yasak var, halaya yasak yok" dedi.

AK Partili Çalkın'dan 'halay' provokasyonuna tepki: Provokasyona yasak var, halaya yok!

"HALAYLARIMIZI PROVOKASYONA ALET ETMEYİN"

Çalkın, İstanbul'da bazı kişilerin Kürtçe şarkı eşliğinde halay çektikleri için gözaltına alındığına dair yalan haberlerin organize şekilde dolaşıma sokulduğunu vurguladı.

AK Parti'nin 22 yıldır Türkiye'nin değerlerine sahip çıktığını, Kürtler kendi dillerini özgürce kullansın diye devrim niteliğinde adımlar attığını ve tüm bu adımlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülük ettiğini anlatan Çalkın, "Biz, Kürtçe'nin ve Kürtlerin terör örgütü propagandasına alet edilmesine, terör örgütünün marşının söylenmesine, 40 bin kişinin katiline övgüler düzülmesine karşıyız. Bunun için mücadele veriyoruz." şeklinde konuştu.