Esha tv
Dünya

Alman bakanlar deprem bölgesini ziyarete geliyor

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve İçişleri Bakanı Nancy Feaser, yarın Türkiye'ye giderek deprem bölgesini ziyaret edecek.

Alman bakanlar deprem bölgesini ziyarete geliyor
21-02-2023 11:39

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve İçişleri Bakanı Nancy Feaser, Salı günü Türkiye'ye giderek deprem bölgesini ziyaret edecek. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, iki bakanın bu ziyaretle depremzedelerle dayanışma ve desteklerini göstermenin yanı sıra, bölgedeki durumu ve yardım faaliyetlerini yakından gözlemlemeyi hedeflediğini açıkladı.

Baerbock ve Faeser'in Federal Teknik Yardım Kurumu'nun (THW) yardım malzemelerini Türk tarafına iletmek üzere Gaziantep Havalimanı'na gidecekleri ve burada teslimat sürecinde yaşanan zorluklar hakkında yerinde bilgi alacakları belirtildi. Depremzedelerle de bir araya gelecek olan iki bakan, bölgede faaliyet gösteren Alman yardım kuruluşlarının temsilcileriyle de görüşecek.

VİZE KOLAYLAŞTIRMA SÜRECİ

Bakanların, bölgede yeniden faaliyete geçen vize başvuru merkezini ve yeni açılan bir mobil vize kabul merkezini de ziyaret etmeleri planlanıyor. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Suriye'de ağır kayıplara yol açan depremlerin ardından Almanya'da yakınları bulunan depremzedeler için aynı vize başvuru sürecinin geçerli olacağını duyurmuş, gelen tepkilerin ardından afetzedeler için sürecin hızlandırılacağı ve bürokrasinin "mümkün olduğunca azaltılacağı" açıklanmıştı.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ