Ekonomi

Altın fiyatları kırmızıya döndü

Ekonomi - Doların değerini korumasının etkisiyle altın fiyatları düşüşünü sürdürüyor. Piyasalar bugün Jerome Powell'ın konuşmasını bekliyor. Ons altın değeri 2 bin 331 dolardan işlem görürken; gram altın fiyatı bugün 2 bin 442 TL seyrediyor.

Altın fiyatları kırmızıya döndü
02-07-2024 09:47

Temmuz ayının ikinci gününde altın fiyatlarında düşüş devam ediyor. Ons altın değeri 2 bin 331 dolardan işlem görürken; gram altın fiyatı bugün 2 bin 442 TL seyrediyor.

Uzmanlar “Altına yatırım yapayı düşünenler için özellikle bu hafta son hafta. 2 450 lira olan gram altını bir daha bu rakamlarda göremeyeceksiniz uyarısında bulunarak bu seviyeleri değerlendirmek önemli. Temmuz ayında gram altın için yeni rekor sayfası açılıyor” ifadeleri kullanıldı.

Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası'nın faiz oranı görünümü hakkında daha fazla bilgi edinmek için ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Jerome Powell'ın ECB Merkez Bankacılığı Forumu’nda saat 16.30’da yapacağı açıklamaları ve bu hafta açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisini bekliyor.

Güncel altın satış fiyatları

* Gram altın satış fiyatı: 2.441,65 TL

* Çeyrek altın satış fiyatı: 4.055,00 TL

* Yarım altın satış fiyatı: 8.101,00 TL

* Tam altın satış fiyatı: 16.028,64 TL

* Cumhuriyet altını satış fiyatı: 16.153,00 TL

* Gremse altın satış fiyatı: 40.194,53 TL

* Ons altın satış fiyatı: 2.325,75 dolar

DOLAR ENFLASYON ÖNCESİ GERİLEMEYE DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz cuma günü 33 TL'de seyreden dolar/TL kuru Türkiye'nin FATF listesinden çıkmasının ardından gerilemeye başladı. Kur bugüne 32,66 TL'den başladı, Euro/TL ise yüzde 0,30 düşüşle 35,04 TL'ye geriledi.

Piyasalar yarın açıklanacak kritik haziran ayı enflasyonunu bekliyor. Hem Reuters hem de Anadolu Ajanslarında mayıs ayında yüzde 75,45 ile zirveyi gören enflasyonun yıllık bazda yüzde 72,6'ya gerilemesini bekliyor.

Dün katıldığı bir yayında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Enflasyonda ilk düşüşü haziranda göreceğiz, esas düşüş temmuz, ağustos, eylülde görülecek, eylülde bile enflasyon yüzde 40'lı rakamlarda olabilir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye olan portföy akışlarının güçlü olduğunu söyleyen Bakan Şimşek "Bunu nasıl yöneteceğimizi tartışıyoruz. Kaynak girişinin Mart sonundan bugüne net bazda Merkez Bankası'nın rezervlerine yansıyan boyutu neredeyse 78 milyar dolara ulaştı. Şu an itibarıyla rezerv yeterliliğinde IMF tanımına göre arzulanan seviyeye neredeyse vardık." dedi.

Meclise getirilecek vergi paketiyle ilgili konuşan Bakan Şimşek "Sonraki paket için borsa kazançlarına vergi çalışılıyor." ifadesini kullandı. Bakan Şimşek'in açıklamasının ardından Borsa İstanbul'da satışlar derinleşti.

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, değişen iki bakanlı yeni kabinesini toplayacak.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ