Esha tv
Ekonomi

Altın her an rekor tazeleyebilir! O seviyelere dikkat: Çarpıcı yıl sonu tahmini...

Ekonomi - Piyasaların bu hafta takip edeceği önemli gelişmeleri değerlendiren Ekonomist Aziz Kaçmaz, çarpıcı tahminlerde bulundu. Merkez Bankaları'nın yılın son çeyreğinde faiz indirebileceğini söyleyen Kaçmaz, altında yıl sonu hedefini de açıkladı.

Altın her an rekor tazeleyebilir! O seviyelere dikkat: Çarpıcı yıl sonu tahmini...
19-08-2024 13:17

Haber7 

Türkiye’de bu hafta piyasaların takip edeceği en önemli gelişme salı günü açıklanacak olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ağustos ayı faiz kararı olacak.

Küresel piyasalarda ise ABD’de açıklanacak birkaç önemli gelişmeyi takip edecek. Bunlardan ilki 22-24 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleşecek Jackson Hole Sempozyumu olacak. Buna ek olarak 19-22 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleşecek ABD Demokratik Parti Kongresi yeni başkan adayının belirlenmesi adına çok önemli olacak. Ayrıca hafta boyunca açıklanacak olan ABD verileri de piyasalar tarafından izlenecek.

ABD ve Euro Bölgesi’nden gelecek satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verileri de haftanın diğer önemli verileri olarak takip edilecek.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,46 yükselişle 9.867 puandan başladı.

Altın fiyatları ise yeni haftaya rekor seviyelere yakın başladı.

Ons altın, haftanın ilk işlemlerinde 2.500 dolar civarında işlem gördü. Gram ve çeyrek fiyatları, ons altının performansına paralel seyretti. Gram altın, 2.706 Türk Lirası civarında işlem gördü. Çeyrek altın ise 4.440 Türk Lirası bandında el değiştirdi.

Haftanın ilk işlem gününde piyasaların gündemini Marbaş Menkul Değerler Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz, Haber7 için değerlendirdi.