Esha tv
Ekonomi

Altında kritik günü açıkladı! Uzman isim 'beklenmeli' diyerek açıkladı…

Ekonomi - Jeopolitik risk ve Fed sinyalleri başlığında altını değerlendiren Eryılmaz, yatırımcıya dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Eryılmaz, “Ons altında almayı da satmayı da önermiyorum” dedi.

Altında kritik günü açıkladı! Uzman isim 'beklenmeli' diyerek açıkladı…
01-08-2024 15:13
EshaHaber Gündem Haberler

Haber7 

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Fed beklentiye paralel olarak faizleri değiştirmeyerek 23 yılın zirvesinde tuttu. Banka, enflasyonun hedefe doğru ilerlediğini belirterek faiz indiriminin yakın olduğu sinyali verdi. Başkan Jerome Powell enflasyon konusundaki güvenin artması ve iş gücü piyasasının gücünü koruması halinde faiz indiriminin eylül ayında masaya gelebileceğini ifade etti.

Fed, faiz kararını açıkladı! 23 yılın en yüksek seviyesiFed, faiz kararını açıkladı! 23 yılın en yüksek seviyesi

Altın, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Eylül ayında faiz indirimi yapacağına ilişkin sinyal vermesi ve Orta Doğu'daki artan gerginliklerin güvenli liman talebini desteklemesi sonrası rekor seviyenin hemen altında yatay seyrediyor.

Piyasalarda Fed ve Ortadoğu ateşi! 23 yılın en yüksek seviyesindePiyasalarda Fed ve Ortadoğu ateşi! 23 yılın en yüksek seviyesinde

Borsa İstanbul’da 2024 yılı ikinci çeyrek bilanço dönemi başladı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksindeki 3 günlük düşüş serisi bugün açılışta yükseliş ile devam etti. BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,07 yükselişle 10.751,99 puandan başladı.

Borsada rüzgar tersine döndüBorsada rüzgar tersine döndü

Piyasalarda günün öne çıkan başlıklarını Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, Haber7’ye değerlendirdi.

FAİZ İNDİRİMİ İÇİN ‘EYLÜL’ SİNYALİ

Fed’in politika faizini, karar metnini ve Powell’ın açıklamalarını değerlendiren Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, politika faizinin sabit tutulmasının beklendiğini ve bu fiyatlamaya dahil olduğunu dile getirdi.