Esha tv
Gündem

Amerikalı Yahudi doktor Gazze'de şahit olduğu katliamı anlattı!

Gazze'de gönüllü olarak görev yapan Yahudi-Amerikalı doktor Mark Perlmutter, şahit olduğu katliamı anlattı. Doktor Perlmutter, çocukların keskin nişancılar tarafından peş peşe vurulduğunu söyledi.

Amerikalı Yahudi doktor Gazze'de şahit olduğu katliamı anlattı!
21-08-2024 20:32
21-08-2024 22:25

  HABER7

Filistin'de İsrail ordusunun katliamı 10 ayı aşkın süredir devam ederken Gazze'de Gönüllü olarak görev yapan Yahudi-Amerikalı doktor Mark Perlmutter'in sözleri dünyayı salladı. Gazze'de görev yapan  doktor Mark Perlmutter, katliamın merkezinden dönmesinin ardından verdiği röportajda Gazze’de şahit olduğu katliamı anlattı.

HAYATIM BOYUNCA GÖRDÜKLERİMİN TOPLAMINDAN DAHA FAZLA KATLİAM

ABD'li doktor Gazze'de yaşanan soykırımın bugüne kadar gördüğü tüm felaketlerin hepsinin toplamından daha fazla olduğunu belirterek öldürülenlerin neredeyse tamamının çocuk olduğunu söyledi. Böyle bir tablo ile daha önce hiç karşılaşmadığını ifade eden doktor Perlmutter, "Hayatım boyunca gördüklerimin toplamından daha fazla yakılmış çocuk gördüm. Daha ilk haftada çok sayıda parçalanmış çocuk gördüm." dedi. 

İKİ KEZ VURULAN ÇOCUKLAR VAR

Sekiz yaşındaki çocuklardan elleriyle şarapnel parçaları çıkardığını söyleyen Perlmutter, "Bir de keskin nişancı mermileri var. İki kez vurulan çocuklar var." ifadelerini kullandı. Doktor Perlmutter, sözlerinin ardından muhabirin "Gazze'deki çocuklar keskin nişancılar tarafından vuruluyor mu diyorsun?" sorusu üzerine "Kesinlikle. Fotoğrafını çektiğim iki çocuk var ki, steteskobumu kalplerinin üzerine doğru düzgün bir şekilde yerleştiremeyeceğim kadar net bir şekilde göğsünden ve başın yan tarafından vurulmuşlardı. Hiçbir çocuk dünyanın en iyi keskin nişancısı tarafından yanlışlıkla iki kez vurulmaz." sözlerini sarf etti. 

BİDEN'A İSRAİL'E SİLAH AMBARGOSU ÇAĞRISI YAPTI

ABD'li doktor, ülkesine dönmesinin ardından Biden yönetimine İsrail'e silah ambargosu uygulaması için de çağrıda bulunan isimler arasında yer aldı. Gazze'de görev yapan Yahudi-Amerikalı doktor Mark Perlmutter'ın mektubunda şu sözlere yer verildi;

"Daha önce hiç kafasından ve ardından göğsünden vurulmuş küçük bir çocuk görmemiştim. İki haftadan kısa bir sürede böyle iki vaka göreceğimi asla hayal edemezdim. Daha önce hiç, bir düzine küçük çocuğun acı ve dehşet içinde çığlık attığını, oturma odamdan daha küçük bir travma üssüne tıkıştırıldığını, yanan etlerinin kokusunun alanı öylesine şiddetli kapladığını görmemiştim ki gözlerim yanmaya başlamıştı. Bir hastanenin yerinden edilmiş kişilerin kampına dönüştüğünde nasıl görüneceğini asla hayal edemezdim."

ABD hükümetinin "bu korkunç katliamı bir hafta, bir ay değil, neredeyse bir yıldır" fonlamaya devam ettiğini vurgulanan mektupta, "Filistinlilerin, ABD'nin, İsrail'in, Yahudiliğin ve hatta uluslararası hukukun ve tüm insanlığın iyiliği için lütfen İsrail'i silahlandırmayı bırakın." çağrısında bulunuldu.

#ESHAHABER.COM.TR


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ