Esha tv
Dünya

Amerikalı yorumcudan çarpıcı sözler: Ortadoğu'yu ABD ateşe verdi

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar sürerken İsrail Filistinlileri bombalamaya devam ediyor. İsrail'in her insanlık suçuna ortak olan ve açık desteğini esirgemeyen ABD'de bir canlı yayında ise çarpıcı ifadeler kullanıldı. Amerikalı politika yorumcusu Jimmy Dore, ülkesinin d

Amerikalı yorumcudan çarpıcı sözler: Ortadoğu'yu ABD ateşe verdi
15-10-2023 18:57

Dünyanın gözü tekrar Ortadoğu'ya ve Filistin-İsrail gerilimine çevrildi. Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonu ve İsrail'in saldırıları ile yükselen tansiyon İsrail'in Gazze'yi ve Filistinlileri bombalaması ile sürüyor. Filistin'de bir insanlık dramı yaşanıyor.

İsrail 9 gündür Gazze'de kadın-çocuk demeden sivillerin üzerine bomba yağdırıyor. İsrail'in insanlık suçuna en büyük destek ise ABD'den geliyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın vahşete arka çıkan tutumu kendi ülkesinde de tepkilere neden oluyor.

Çarpıcı sözler ise bu kez bir canlı yayında söylendi. ABD'li analist Jimmy Dore katıldığı bir canlı yayın programında kendi ülkesinin terörist bir devlet olduğunu söyleyip "Son 20 yılda Orta Doğu'yu biz ateşe verdik" dedi.

"ABD DÜNYANIN TERÖRİSTİDİR"

Dore, katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmada "ABD dünyanın teröristidir. Ukrayna'daki savaşı nasıl kışkırttıysak bu savaşı da biz kışkırtıyoruz. Son 20 yılda Orta Doğu'yu biz ateşe verdik." ifadelerini kullandı.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ