Esha tv
Gündem

Anadolu Basın Federasyonu'ndan Halk TV ve META'ya kınama!

Anadolu Basın Federasyonu Hamas lideri Heniyye'nin Tahran'da suikastla şehit edilmesinin Halk TV'de skandal bir altyazılı ile ifadesi ve Meta'daki Filistin'e yönelik sansürü kınadı.

Anadolu Basın Federasyonu'ndan Halk TV ve META'ya kınama!
01-08-2024 11:53
01-08-2024 12:10

EshaHaber Gündem Haberler

Anadolu Basın Federasyonu'ndan yapılan açıklama şu şekilde;

Hayatı boyunca direnişin içerisinde yer alan biri olarak mücadeleci kişiliğiyle öne çıkan İsmail Heniyye Filistin'in haklı davasını savunan bir kişiydi.  Haniyye’nin kalleşçe bir suikast ile öldürülmesi sonrası, Halk TV, alt yazı olarak (KJ) "bir gece ansızın nasıl geldi?" cümlesini yazarak Bir skandala daha imza atmıştır. Böyle bir yayıncılık anlayışının karşısındayız Halk Tv’yi ABF olarak kınıyoruz. Televizyon kanalının sorumsuz yayınları nedeni ile kendine gelmesini ve tüm kamuoyundan özür dilemesini bekliyoruz. 
Instagram ve Facebook platformlarının sahibi Meta, Haniye paylaşımlarına sistemli bir şekilde sansür uygulamaktadır. META, Gazze’de katledilen çocuklardan dünya haberdar olmasın diye elinden geleni yapmaktadır. Bu sansür tarafsızlık ilkesini yerle bir etmektedir. İsmail Heniye fotoğrafı paylaşan bütün hesapları engellemek, paylaşımları kaldırmak bir çifte standart ve iki yüzlülüktür. Olup bitenler karartarak gerçeklerin üzeri örtülemez. Bu iki kurumu şiddetle kınıyoruz.

 

 

eshahaber.com.tr


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ