Esha tv
Gündem

Ayşenur Arslan'ın tepki çeken sözlerinin faturası kesildi! Halk TV'ye ceza yağdı

RTÜK, Ayşenur Arslan’ın Türk Mukavemet Teşkilatı’na yönelik sözleri nedeniyle Halk TV’ye yüzde 5 idari para cezası, 5 kez de program durdurma cezası verdi.

Ayşenur Arslan'ın tepki çeken sözlerinin faturası kesildi! Halk TV'ye ceza yağdı
16-02-2022 17:16
16-02-2022 18:58

Gazeteci Ayşenur Arslan canlı yayında, terör örgütü EOKA'nın saldırılarına karşı Kıbrıs Türk halkını korumak için kurulan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı'nı illegal ve suikastçı bir örgüt olarak tanımlamış; "Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı adada ve yakın hinterlandında suikastlarla bilinen bir illegal diyelim, yarı resmi bir oluşumdu" açıklamasında bulunmuştu. Söz konusu ifadeleri büyük tepki çekmişti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Arslan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı'na yönelik sözleri nedeniyle başlattığı incelemede kararını verdi.

"KARAR OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI"

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyesi İlhan Taşcı, Twitter hesabından paylaştığı tweet ile verilen cezayı duyurdu. Taşçı, "RTÜK, Ayşenur Arslan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı'na yönelik sözleri nedeniyle Halk TV'ye yüzde 5 idari para cezası, 5 kez de program durdurma cezası verdi. Karar oy çokluğuyla alındı" açıklamasını yaptı.

RTÜK, Ayşenur Arslan ile ilgili kararını verdi! Halk TV'ye 5 kez program durdurma cezası

Tuna Yüksel Haberler.com Haberler.com - Güncel


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ